Țările din Europa în care nu te descurci cu engleza. Cum stă România
Engleza e a doua limbă vorbită în multe țări de pe continent, însă în unele dintre cele mai căutate destinații turistice europene nu este de mare ajutor.
În fiecare an, Education First (EF), o companie internațională de educație specializată în instruire lingvistică, fondată în orașul universitar suedez Lund, publică Indicele de cunoaștere a limbii engleze (EPI). Clasamentul din 2023 a fost realizat pe baza rezultatelor teste standard de engleză pe care le-au făcut 2,2 milioane de adulți.
Ca și în 2022, Olanda se află din nou pe primul loc, cu 647 de puncte, în clasamentul mondial care include 113 țări, relatează Euronews.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Grupul țărilor în care se vorbește o engleză „cu competență foarte mare" include Austria (locul 3 mondial) și țările nordice (Danemarca, Norvegia și Suedia), urmate de Belgia, Portugalia, Germania, Croația și Grecia.
Din al doilea grup, cel al țărilor cu „competență mare" la engleză, face parte și România (locul 14, cu 596 puncte), aflată doar în spatele Poloniei și Finlandei. Urmează Bulgaria (locul 16) și Ungaria (locul 17). În urma României se mai situează Slovacia, Lituania, Luxemburg, Estonia, Serbia, Cehia și Elveția, ultima țară din acest grup.
România stă mult mai bine la engleză decât unele dintre țările foarte căutate de turiști - Franța, Spania și Italia, aflate în grupa a treia, rezervată competențelor medii la engleză.
Citește mai multe pe spotmedia.ro.