Târgul de Crăciun din Craiova. Tot ce trebuie să știi, de la program la atracții și spectacole

Targul de craciun din Craiova
facebook/Târgul de Crăciun Craiova

Târgurile de Crăciun sunt o reală atracție pentru adulți și copii, iar România se mândrește anul acesta cu câte un târg de Crăciun în fiecare mare oraș.  

Unul dintre cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din România în 2023 este cel din Craiova.

Târgul de Crăciun din Craiova, spectaculos

Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis porțile pe 17 noiembrie, la ora 18:30. Se va încheia pe 2 ianuarie 2024, dar până atunci, evenimentul se defășoară în patru zone din municipiu: Centrul Vechi, Piața William Shakespeare, zona Doljna și Piața Mihai Viteazu.

La Târgul de Crăciun va putea fi văzută Crăiasa Zăpezii, iar întreaga temă a Pieții Mihai Viteazu se concentrează în jurul său, cu decor alb turcoaz.

Târgul de Crăciun din Craiova este spectaculos și datorită faptului că aici vei găsi cea mai mare roată panoramică, înaltă de 40 de metri înălțime și cu o capacitate de 140 de persoane.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Roata a fost adusă din Olanda și este decorată cu 200.000 de leduri.

Vedeți în galeria foto imagini de la Târgul de Crăciun din Craiova

Ce pot face vizitatorii în cadrul târgului

Cu două premii europene în palmares, târgul de Crăciun aduce bucurie și magie în inima craiovenilor.

Tema centrală a ediției din acest an este dedicată poveștii Crăiasa Zăpezii, iar Piața Mihai Viteazul strălucește în alb-turcoaz, de la cele mai mici detalii până la decorurile grandioase.

O adevărată atmosferă de poveste așteaptă vizitatorii, cu noutăți surprinzătoare în fiecare zonă a târgului, adaptate tematicii specifice.

Vizitatorii au ocazia să se bucure de atmosfera feerică și să achiziționeze produse specifice sărbătorilor de la peste 70 de comercianți locali și din întreaga țară.

De la mâncare tradițională, jumări, brânzeturi, vin fiert, cozonaci, gogoși, până la burgeri, churros, stroh, turtă dulce, decorațiuni și cadouri handmade, târgul oferă o varietate bogată pentru toate gusturile.

Cu decorațiuni uimitoare, un brad uriaș, patinoar, concerte, ateliere creative, carusel, personaje de poveste și cele mai frumoase luminițe de Crăciun din Europa, Craiova devine destinația perfectă pentru întreaga familie în această perioadă festivă.

”Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveştii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piaţa Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăţi pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori şi figurine diferite – pe tematica din piaţa respectivă.

Tot la Craiova a fost montată cea mai mare roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălţime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane şi vine direct din Olanda.

Aşa că invităm pe toată lumea să vină la Craiova şi să aprindem împreună cele două milioane de luminiţe de la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat primarul orașului, Olguța Vasilescu.

Programul târgului de Crăciun din Craiova 2023

Programul târgului de Crăciun din Craiova este de luni până duminică, între orele 12:00 și 22:00.

Târgul va sta deschis o perioadă de o lună și jumătate. De pe 17 noiembrie 2023 pe 2 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Craiova își așteaptă vizitatorii în perioada 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, între orele 12:00 și 22:00.

Evenimentul va avea loc în patru locații de basm - Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul, unde atmosfera va fi dominată de magia Crăiasa Zăpezii.

Vizitatorii vor fi încântați de o boltă cu nori și păsări, un castel minunat, o oglindă imensă înconjurată de cioburi, un patinoar strălucitor, căsuțe îmbrăcate în culorile zăpezii și cea mai mare roată panoramică din România.

În Piața Frații Buzești, în inima Centrului Vechi, atmosfera se va încărca de bucuria lui Moș Crăciun.

Copiii vor avea ocazia să se fotografieze alături de el, să admire căsuțele decorate și se bucure de un brad imens, colorat și luminat.

Adulții se pot bucura de preparatele tradiționale precu vinul fiert, cârnați, brânzeturi, etc, în timp ce micuții pot gusta turta dulce sau ciocolata caldă și pot participa la atelierele de creație.

Alte târguri de Crăciun în România

Sărbătorile de iarnă aduc o atmosferă magică în orașele din România, unde târgurile de Crăciun devin tot mai populare. Administrațiile locale s-au alăturat acestui trend, organizând târguri tematice în diverse orașe ale țării.

În Sibiu, celebrul târg de iarnă, deschis încă din 2007, atrage vizitatori începând cu 17 noiembrie și își păstrează ușile deschise până pe 2 ianuarie. Cu programul extins între orele 11:00 – 22:00 în timpul săptămânii și 10:00 – 22:00 în weekend, târgul promite spectaculoase proiecții de lumină care transformă clădirile din Piața Mare în opere de artă în mișcare, aducând magia sărbătorilor la viață într-un mod inedit.

În Brașov, târgul de Crăciun se deschide pe 30 noiembrie. Cu peste 80 de căsuțe noi, acest târg promite să fie o adevărată încântare pentru vizitatori, oferind momente artistice și preparate tradiționale.

Timișoara se remarcă prin cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Crăciun, deschis între 26 noiembrie și 7 ianuarie. Desfășurat în mai multe zone ale orașului, inclusiv în Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântului Gheorghe și zonele Soarelui și Aurora, acesta oferă românilor din zonă oportunitatea de a se bucura de atmosfera festivă.

Românii din marile orașe au posibilitatea de a experimenta farmecul târgurilor de Crăciun și de a se bucura de magia sezonului festiv.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Regula impusă de companiile aeriene. Ți se poate interzice să urci în avion dacă nu o respecți
Regula impusă de companiile aeriene. Ți se poate interzice să urci în avion dacă nu o respecți

Pasagerii trebuie să fie atenți la modul în care se îmbracă atunci când călătoresc cu avionul. O fostă însoțitoare de bord, cu o experiență de 33 de ani, a explicat de ce unele ținute nu sunt acceptate de companiile aeriene.

Fenomen bizar într-o țară extrem de dezvoltată. Numărul locuinţelor neocupate a atins cifra record de 9 milioane
Fenomen bizar într-o țară extrem de dezvoltată. Numărul locuinţelor neocupate a atins cifra record de 9 milioane

Numărul locuinţelor vacante din Japonia a atins în 2023 o nouă cifră record de 9 milioane, cu 510.000 mai multe comparativ cu sondajul precedent din 2018, pe fondul creşterii deceselor în rândul proprietarilor vârstnici singuri. 

Spectacol la poalele Everestului. Violonistul Alexandru Tomescu a încântat drumeții cu melodiile sale. „A meritat”
Spectacol la poalele Everestului. Violonistul Alexandru Tomescu a încântat drumeții cu melodiile sale. „A meritat”

Violonistul Alexandru Tomescu a primit aplauze la poalele Everestului. Pornit în expediție, a vrut să încânte oamenii cu talentul lui în acordurile lui Ciprian Porumbescu și Bach.  

Recomandări
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia

Ucraina știe exact unde să lovească Rusia pentru a-i crea mari probleme. Kievul folosește o tactică în urma căreia țara lui Vladimir Putin are mult de suferit.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.