Târg tradițional de Florii și Paște, la Târgoviște. Care e însă vedeta culinară internațională

×
Codul embed a fost copiat

Aromele care de care mai îmbietoare îi atrag pe oameni ca un magnet la târgurile tradiţionale.

La Târgovişte, Târgul de Florii şi Paşte care s-a deschis joi îi aşteaptă pe gurmanzi să se delecteze cu cele mai gustoase preparate, atât din bucătăria românească, cât şi din cea internaţională.

De la târg nu lipsesc producătorii din zona montană, cu brânzeturi afumate şi pastramă, şi nici comercianţii de produse hand-made.

Vedeta "internaţională" a târgului culinar organizat în parcarea mall-ului din Târgovişte este supa cremă de raci.

Laurenţiu Dan, bucătar: „Supa cremă de raci este o delicatesă, se face din homar, din crap, noi am ales din raci, raci vii, proaspeţi. Este o supă franţuzească, cu o fineţe aparte.”

Citește și
Carnati
Pastrama, carnati afumati si zacusca. Satui de mancarea fabricata industrial, romanii au cumparat produse traditionale
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Bucătarii au pregătit tentacule de caracatiţă cu sos asiatic, creveţi şi calamar în sos de citrice, dar şi multe alte preparate greu de refuzat.

Pe platoul din faţa Sălii Sporturilor din Târgovişte găsim, desigur, şi produse tradiţionale româneşti. Şi aici bucătarii ne fac poftă cu preparatele lor. Iar pentru că de Florii se mănâncă peşte, iată re comandă un bucătar: „Vedeta acestui eveniment, scrumbia!"

Cei care se pregătesc deja pentru masa de Paşte au de unde alege. Pastramă de berbecuţ se vinde cu 40 de lei kilogramul, drobul de miel, tot cu 40 de lei, iar telemeaua de vacă are preţuri între 32 şi 38 de lei.

„Avem pastramă, cârnaţi de oaie, slănină, drob de miel, tobă, avem burdufuri, caşcaval, caş afumat" spun producatorii.

Aceşti tineri au un stand numai cu produse bio, de care sunt tare mândri.

Comerciant produse bio: „Vă aşteptăm cu produse naturale, procesate de noi, o parte din materia primă este cultivată de noi. Avem uleiuri procesate la rece, iar borcanele sunt procesate în vid, într-un mediu steril, la o temperatură de sub 100 de grade”

Iar cei care doresc să le facă un cadou celor dragi pot opta pentru haine din piele naturală ori produse confecţionate manual.

„Orice cadou e binevenit, indiferent, mic, mare, o floare, o bijuterie."

„Mi-a încântat privirea şi în rest, lucrurile asta care sunt artizanale, sunt adevărate, se munceşte mult" spun cumpărătorii.

Marinela Olei, organizator: „Aveam standuri cu producători cu flori, flori pe care le aşteptăm de atâta vreme, precum şi o terasă tradiţională cu produse de post, dar şi cu produse pentru cei care nu ţin post, vorbim de mititei, de frigărui, de bulz, de păstrămioară la ceaun."

Târgul va fi deschis până joia viitoare, de la 10 dimineaţa până la 10 seara.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Târgurile cu tentă rurală, preferate de tot mai mulți bucureșteni
Târgurile cu tentă rurală, preferate de tot mai mulți bucureșteni

Cu coşul de picnic în mână, la cumpărături de miere şi dulceaţă, ori lenevind pe un balot, lângă un mic şi o bere, e clar că bucureştenii au prins gustul târgurilor cu tentă rurală.

Pastrama, carnati afumati si zacusca. Satui de mancarea fabricata industrial, romanii au cumparat produse traditionale
Pastrama, carnati afumati si zacusca. Satui de mancarea fabricata industrial, romanii au cumparat produse traditionale

Satui de mancaruri fabricate industrial, producatorii din toata tara au pregatit produse traditionale, cu care s-au laudat la un targ de profil din Alba Iulia.

Berbecutul
Berbecutul "Piturca", gatit la un targ traditional in Capitala. Grecii au venit cu mingea de la meci

Cei care nu pot manca iahnia de fasole fara un ciolan afumat si nici sarmale fara carne s-au intalnit sambata la un targ de produse traditionale din Capitala.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.