Berbecutul "Piturca", gatit la un targ traditional in Capitala. Grecii au venit cu mingea de la meci
Cei care nu pot manca iahnia de fasole fara un ciolan afumat si nici sarmale fara carne s-au intalnit sambata la un targ de produse traditionale din Capitala.
Si au vrut sa guste din toate bunatatile pregatite de bucatari priceputi. Atractia zilei a fost insa un berbecut la protap, pe care stapanul l-a botezat "Piturca", suparat ca echipa noastra de fotbal a pierdut in fata grecilor.
Fermier: "Fetelor, Piturca e deja perpelit. Il scoatem sau il lasam pana marti?"
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
De suparare ca nationala a mancat bataie aseara de la greci, acest fermier a sacrificat un berbec, pe care l-a botezat, cum altfel, Piturca.
"Vedeti doua zaruri aici? Inceamna ca-i place barbutul. Romania-Grecia a jucat la barbut. Sa vina sa vanda berbecutul asta si cu siguranta va castiga meciul din retur", a povestit el.
"Daca nu dam 2-0 cel putin marti, omor toti berbecii si ii dau de pomana. 164 de berbeci", promite el.
O parte dintre suporterii greci, care au urmarit aseara meciul, au venit astazi in Bucuresti si au adus mingea care a intrat de 3 ori in poarta noastra, dupa ce au primit-o de la fotbalisti. Se laudau cu ea la targ, in timp ce gustau din ...Piturca.
"Piturca, e bun, foarte bun. Vrem sa-l gustam pe Piturca. Maine. S-a terminat!" a povestit un grec.
Pe langa Piturca, la protap a fost aseazat si un vitel de 150 de kilograme.
Bucatarii le-au spus musafirilor si retetele, ca sa stie oamenii ce mananca.
"Sarmale maramuresene. Sunt facute din varza acra, orez, carne de vita si carne de porc" a explicat un bucatar.
"Un guias unguresc cu carne de vita, iahnie de fasole si ciolan la rotisor. Regele ciolanului a venit in Bucuresti" a povestit un alt participant la eveniment.
Cine a mai putut, a ales si desert. Daca moldovencele au pregatit poale-n brau, gospodinele din Maramures au gatit gogosi cu dulceata facuta pe loc.
Cei care n-au ajuns astazi la targul din piata Enescu, sunt asteptati si duminica. Cu o singura conditie: sa nu tina post.
Sursa: Pro TV
Etichete: grecia, romania, târg tradițional, victor piturca,
Dată publicare:
16-11-2013 19:02