Târg de produse tradiționale, la Cluj. Ce au adus comercianții
Acum că ne apropiem de Paște, târgurile speciale de sărbători sunt perindate de tot mai mulți oameni.
Un astfel de eveniment a avut loc în acest sfârșit de săptămână și la Cluj-Napoca, în curtea Parcului Etnografic.
Spațiul plin de culoare a găzduit zeci de căsuțe în aer liber.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Unii comercianții au adus obiecte artizanale, iar alții au venit cu produse ce nu lipsesc de obicei de pe masa de sărbătoare.
La Cluj-Napoca, o piață volantă a producătorilor din România își așteaptă vizitatorii într-un spațiu autentic românesc, în Parcul Etnografic. Vremea însorită a fost un motiv numai bun pentru o plimbare printre casele tradiționale românești, completată de cumpărarea cadourilor pentru Paște, sau de o relaxare în hamac.
Tânără: „Am venit să mă relaxez cu prietenele. Cadouri de Paște, poate ouă încondeiate, poate și ceramică."
Produsele sunt lucrate manual de producători din întreaga țară. Putem găsi și nenumărate cadouri pentru Paste, cum ar fi obiecte de decor, bijuterii, tablouri, dar și bunătăți pentru masa de Paște.
Dan Suciu producător lavanda: „În prag de sărbători, oferim aranjamente dedicate Paștelui, coronițe."
Dănuț Lăcurezeanu, reprez. magazin online cu produse locale: „Sunt produse tradiționale, baigli cu nucă, baigli cu mac, cozonac cu nucă și merișoare, avem și oțeturile de miere, și fursecurile cu nucă și magiun."
Comercianții au adus chiar și jucării croșetate manual, în formă de animale.
Ioana Simescu, producător păpuși croșetate: „Și domestice, și sălbatice, și văcuță, am avut mai multe, și dinozauri, și iepurași. Acum termin o alpaca. Nu mă așteptam să se vândă atât de repede."
Vizitatorii pot vedea și demonstrații pe viu de olărit, un meșteșug tot mai greu de găsit. Și pot lua acasă obiecte din lut.
Sorin Bucur, olar: „Un vas de lut pentru cei care apreciază arta tradițională e binevenit oricând."
Sorin Ailenei, președinte Asociația pentru Inovare Artistică: „Avem producători din toată Transilvania și din toată țara, de la București, de la Timișoara, de la Onești și din multe alte părți."
În total, peste 50 de comercianți din întreaga țară s-au adunat la târgul de la Cluj-Napoca.