Inițiativă lăudabilă din partea unor elevi din Cluj, care au strâns deșeuri din parcuri pentru reciclare

Dată publicare: 21-04-2021 09:11
Dată actualizare: 21-04-2021 09:20


Zeci de elevi din Cluj, sătui de gunoiele aruncate la voia întâmplării de cei certați cu bunul simț, s-au apucat de treabă și oferă un exemplu demn de urmat.

Înarmați cu saci și mănuși, au adunat deșeuri din parcuri și zone de agrement. Apoi au dat startul unei campanii de informare, din dorința de a-i convinge pe oameni să aibă mai multă grijă de mediul înconjurător.

Tinerii spun că vor mai organiza astfel de acțiuni.

Pentru început, liceeni au făcut curăţenie în pădurea din apropierea oraşului Gherla. Apoi au ajuns în câteva zone de agrement, dar şi în parcuri. În doar câteva zile, au adunat zeci de saci de gunoaie.

Alisa Măhălean, elevă: "Ne-am împărţit în trei puncte de colectare, unde am crezut noi că este mai multă populaţie şi unde este un impact mai mare, unde putem să colectăm mai multe sticle."

Horia Tamaș, elev: "Mi s-a părut o iniţiativă foarte bună pentru a mobiliza şi tinerii din oraşele noastre, dar poate şi la alte vârste, să înţeleagă importanţa ecologizării şi a colectării selective."

Tinerii nu s-au limitat la a strânge deşeuri. Au început şi o campanie de informare, pentru a trage un semnal de a alarma, în speranţa că oamenii nu vor mai arunca la voia întâmplării tot felul de resturi.

Augusta Oros, elevă: "Am zis că trebuie să mergem în mijlocul populaţiei, să luăm contact cu ei ca să înţeleagă exact despre ce e vorba."

Elevii au fost sprijiniţi de profesori.

Ioana Butean, profesor Liceu "Ana Ipătescu" Gherla: "Au adunat peturi, au adunat de pe deal, au dat exemplu. Până la urmă ei sunt un exemplu pentru comunitatea noastră."

Multe dintre deşeurile adunate au luat drumul reciclării.

Tags: elevi, ecologizare,


VIDEO PROTVPLUS.RO