Țara europeană în care echitația se face cu cai din lemn. ”E o competiţie serioasă”

Dată publicare: 16-06-2019 08:21
Dată actualizare: 16-06-2019 12:07


Dresaj, trap, galop, sărituri peste obstacole - sunt probele obişnuite la un concurs de echitaţie. Dar ce te faci atunci când vrei să faci călărie, dar nu ai la dispoziţie un cal adevărat?

Tinerii din Finlanda au găsit soluţia: un campionat naţional dedicat căluţilor... din lemn.

Într-o arenă din vestul Finlandei, peste 2.500 de oameni s-au adunat pentru a-şi încuraja favoritele la ediţia din acest an a campionatului naţional al căluţilor din lemn. Nu e o glumă: în Finlanda, joaca s-a transformat într-o competiţie în toată regula. Totul a început în urmă cu şase-şapte ani.

Aquata Kirveskari, tânără de 18 ani: ”La început au fost câteva fete care practicau echitaţia şi au început să facă aceleaşi exerciţii cu aceşti căluţi de jucărie. Apoi am început să gândim probe pentru competiţii şi am ajuns să le organizăm”.

Printre probe se numără cele de galop, trap, dresaj şi chiar o cursă de obstacole. Anul acesta, o fată de 16 ani a stabilit un nou record naţional la săritura în înălţime.

Concurentele, în mare parte fete între 10 şi 18 ani, încearcă să simuleze cât mai bine un concurs de echitaţie. Spre bucuria lor, ciudatul sport atrage tot mai mulţi spectatori de la un an la altul.

Aquata Kirveskari: ”E un lucru minunat că este şi mass-media aici, pentru că pot să arate că acest hobby nu e doar o joacă. E o competiţie serioasă şi oameni din toată lumea pot să vadă asta”.

În acest an, printre cei peste 400 de participanţi s-au numărat câţiva şi din alte ţări, semn că pasiunea pentru căluţii de lemn a depăşit graniţele Finlandei.

Marie Karkkainen, tânără de 16 ani: ”Avem aici concurente din Elveţia şi din Germania, din multe alte ţări”.

În Finlanda sunt peste 25.000 de copii şi adolescenţi care practică acest sport, iar numărul lor e în continuă creştere

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO