Soluții pentru cei care vor să facă sport, în condiții de pandemie. Ce ne recomandă antrenorii de fitness

Dată publicare: 12-04-2021 07:40
Dată actualizare: 12-04-2021 10:25


Chiar și în condiții de pandemie, antrenorii de fitness găsesc soluții pentru pasionații de sport.

Așa că îi invită pe oamenii care doresc să facă mișcare să se antreneze fie în liniștea casei, fie în parc sau pe malul lacului.

Denisa este una dintre cei care preferă să facă sport în propria sufragerie, pentru că nu are timp, dar și pentru că i se pare mult mai comod.

Reporter: „Cum este pentru tine să te antrenezi acasă?”

Denisa: „Este mult mai ok, având în vedere că mă împart între job și facultate și așa am timp să fac ceea ce îmi place și ceea ce mă ajută să mă mențin în formă.”

Pentru cei care doresc să facă sport în casă antrenorii vin cu două soluții: antrenamente live, prin care aceștia observă execuția exercițiului și pot corecta poziția corpului și antrenamentele trimise prin intermediul unor aplicații, pe care le pot face oricând doresc.

Reporter: „Câți dintre cliențIi de la sală te-au urmat și în online?”

Mihai Ciulică, antrenor fitness: Să zicem că undeva la 70-80%, au mers către antrenamentele online, restul antrenându-se în aer liber sau poate deloc.”

Reporter: „Care a fost reacția lor când le-ai propus asta?”

Antrenor fitness: „Unii au fost mai reticenți, alții au îmbrațisat această idee.”

Reporter: „Sunt mai multe fete sau mai mulți baieți?”

Antrenor fitness: „Cred că mai multe fete au mers către direcția respectivă."

Acum că primăvara s-a instalat cu adevărat, există şi posibilitatea mişcării în aer liber. Antrenamentele „unul la unul" sunt cele mai populare printre cei care aleg varianta „în exterior", iar antrenorii urmează același program ca la sală: câte un elev pe oră.

Reporter: „Cum ți se pare antrenamentul în aer liber?”

Femeie: „E foarte relaxant și e la fel de eficient ca la sală, iar acum te poți bucura și de vremea frumoasă de afară”

Reporter: „Cât de receptivi sunt clienții?”

Alin Ferăstrău, antrenor de fitness: Chiar s-au bucurat când au auzit de antrenamente în aer liber, deoarece poți vedea că este un peisaj foarte frumos și te relaxează să faci antrenament afară.”

Pe malul Lacului Morii, cu un peisaj superb, oamenii se strâng în fiecare seară să facă sport, bineînțeles, respectând distanțarea socială.

În România există peste 1.000 de săli de sport. Potrivit unui studiu European Health&Fitness Market Report, piața românească de fitness este estimată la 812.000 de abonați.

Calculele spun, însă, că în anul 2023 România va depăși 1 milon de abonați.


VIDEO PROTVPLUS.RO