Scandal la Bistrița, după ce o firmă angajată de compania de electricitate a ciopârțit fără milă copacii de pe un bulevard. Și fără autorizaţie!  

Pentru că le-au fost tăiate crengile în sezonul cald, arborii s-ar putea usca, spun activiștii de mediu.

Pentru că atingeau cablurile de curent electric, angajații firmei au ciopârțit coroanele arțarilor tătărești aliniați la marginea bulevardului. În plină zi, sub privirile localnicilor scandalizaţi, care au sunat la primărie.

Cetățean: „E o crimă asupra naturii, asupra viului, probabil au intenția să îi usuce pe ăștia ca să îi scoată”.

Mămică: „Nu mi se pare normal, acum când au înverzit și erau frumoși.”

Doar doi arbori au mai rămas cu coroanele intacte, salvaţi de maşinile parcate.

Acțiunea a fost sistată, iar crengile au fost ridicate de cei de la spații verzi.

Ioan Turc primar municipiul Bistrița: „Intervenția a fost făcută de către o firmă privată, primăria nu a eliberat nici un fel de autorizație pentru această lucrare, de aceea suntem mai scandalizați de a dreptul”.

Societatea riscă însă doar o amendă simbolică, între 200 și 2000 lei. Specialiştii spun că orice tăiere a copacilor după venirea căldurii îi poate distruge iremediabil.

Marius Bălan, activist mediu: „Sunt arțari tătărești cu o putere de regenerare oarecum bună, dar ceea ce vedem noi aici ne punem semnul de întrebare. Acarienii și toate bolile copacului vor pătrunde acolo și îi vor decima”.

Electrica a transmis că a solicitat toaletarea pomilor, dar cum cei de la primărie nu s-au conformat, au ales să rezolve pe cont propriu problema.