Peste o mie de tone de gunoaie au fost strânse de voluntari într-o pădure de lângă Reghin, județul Mureș. Pe cele 30 de hectare luate la pas au găsit - pe lângă veșnicele peturi și cartoane - damigene, canapele și cauciucuri.

Aproape 500 de voluntari din Reghin și-au dat întâlnire în Pădurea Rotundă. Adolescenți și copii - echipați cu mănuși și saci menajeri - au pornit pe 8 trasee diferite. Și-au propus ca în doar cateva ore să curățe zona.

Pădurea rotundă în Reghin e o locație emblematică, o locație care ne place la toată lumea”, a spus organizatorul.

O luăm ca și o ieșire, o distracție și avem și partea practică al acțiunii. Ne-au spus să verificăm și să curățăm fâșia până la semnul Reghinului”, a spus o învățătoare.

Deșeuri au fost găsite aproape la tot pasul, așa că sacii s-au umplut repede. Oamenii care au trecut pe acolo de-a lungul timpului și-au lăsat peste tot amprenta. Culmea cinismului, cineva a "plantat" un brad de Craciun din plastic chiar în mijlocul pădurii.

Mie mi se pare o activitate educativă, să păstrăm vegetația într-un mod curat, să ne putem bucura de vegetație”, a spus un voluntar.

E o acțiune care ajută foarte mult mediul și ne disciplinează”, a spus un alt voluntar.

Voluntarii au adunat o tonă și 200 de kilograme de deșeuri în doar câteva ore. Cei care au participat la acțiune speră ca locul să rămână curat, iar cei care ies la iarbă verde să ia cu ei resturile de după petrecere.