Primăria Capitalei a anunțat începerea lucrărilor de modernizare a rețelei de termoficare. Câți km vor fi înlocuiți
După încă o iarnă cu multe calorifere abia dezmorțite, Primăria Capitalei a anunțat începerea lucrărilor de modernizare a rețelei de termoficare.
În acest an ar putea fi gata 53 de kilometri. Noile țevi vor fi prevăzute cu un sistem de monitorizare, care va indica locul unde se produc avariile, însă aceste lucrări vor înlocui doar 5 la sută din totalul rețelei.
Bucureștenii din zona Rahova au găsit un anunț prin care autoritățile își cereau scuze pentru disconfortul creat. Lucrările au început în forță pe o linie de importanță maximă a rețelei de termoficare. De mai bine de 30 de ani nu s-a schimbat nimic în Rahova, iar localnicii s-au plâns în permanență că nu au apă și căldură.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conductele pe care compania Energetica SA urmează să le schimbe se află sub o linie de tramvai de pe Calea Ferentari. Țevile sunt la o adâncime de până la 2 metri și, cel mai probabil, tramvaiele care circulă pe aici ar urma să-și schimbe traseul.
Primarul Nicușor Dan spune că livrarea agentului termic nu va avea de suferit, pentru că vor fi trase țevi temporare, suplimentare, care ar trebui să susțină consumul până când noile conducte vor fi instalate.
Primăria a anunțat că în acest an vor fi înlocuiți 13 kilometri de țevi în Rahova, apoi vor fi demarate lucrări în Pantelimon, Colentina, Victoriei și Berceni. În total, 53 de kilometri de magistrală.
Noile țevi vor fi învelite cu o spumă specială. Pe lângă ele va fi instalat un filtru special pentru detectarea avariior, care va da alarma imediat ce spuma se va uda, iar echipajele de urgență vor ști unde să intervină. Acum verifică întreaga zonă afectată până când găsesc avaria.
Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Valoarea totală a celor 5 segmente este de 300 de milioane de lei. Vrem ca toate cele 5 tronsoane să fie gata anul acesta, ca să putem începe din primăvara anului viitor tronsoanele pe care le vedeţi cu roşu, care sunt pe bani europeni."
Cei 53 de kilometri reprezintă doar 5 la sută din întreaga rețea de termoficare și vor fi plătiți din fondurile municipale. Primăria speră însă că va obține bani și de la Uniunea Europeană. Cu fondurile respective vrea să înlocuiască 210 kilometri de conductă în următorii ani, adică peste 20 la sută din magistralele mari.
Când l-au văzut pe primarul general, câțiva cetățeni s-au plâns că nu au avut apă caldă și căldură iarna asta, deși acest serviciu le apare pe facturi. Nicușor Dan susține însă că oamenii plătesc doar cât consumă în baza contorului de la baza blocului.
De asemenea, Primăria intenționează să ia în administrare până în luna mai de la Guvern ELCEN, cum se numește pe scurt societatea Electrocentrale București S.A., unul din cei mai mari producători de energie electrică și termică din România.