Porumbei de rasă, găini și fazani au fost prezentați într-o expoziție în Sighișoara. „Valorează în jur de 50.000 de euro”
Bălțate, pintenate sau cu moț, cele mai frumoase exemplare de porumbei și găini au fost expuse lângă Sighișoara.- Pe lângă ele, și iepuri, fazani și rațe.
Multe dintre exponatele vii sunt campioane, iar proprietarii s-au bucurat să facă schimb de experiență.
Pasionați din zona Transilvaniei s-au lăudat cu cele mai frumoase exemplare din crescătoriile lor laexpoziția de la Albești, de lângă Sighișoara.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Moga Sever, crescător păsări: „Putem spune că este una dintre vedetele expoziției datorită punctajului remarcabil. 96 de puncte, 97 ar fi maximul care se dă în cadrul unei expoziții. Se ia în considerare de la unghia picioarelor la vârful ciocului”.
Un astfel de exemplar, spune proprietarul, depășește uneori 200 de euro. Un porumbel, pe de altă parte, poate costa și cât o locuință.
Pungea Vasile, crescător păsări Mureș: „De exemplu, voiajor de zbor de concurs , porumbelul campion de România valorează în jur de 50.000 de euro”.
Dincolo de calitățile genetice, foarte importantă este îngrijirea.
Lazăr Ionuț, crescător păsări Sibiu: „Au nevoie de o întreținere altfel decât alte păsări, dar mâncarea trebuie să fie destul de variată. Este o culoare destul de rară și pretențiosă, negrul sălbatic este un boboc, are undeva la șase luni de zile cântărește undeva la 5 kg”.
Mihai Țânțăreanu, președinte expoziție: „Avem multe păsări din gât golaș de Transilvania, care este rasa noastră naționlă. În total sunt 472 exemplare expuse: găini, porumbei, dar și alte animale mici”.
Pe lângă schimbul de experiență, cei care s-au întâlnit aici au marcat și 127 de ani de la organizarea primei expoziții de păsări de la Sighișoara.