Polițiști, arestați, după ce au ucis 2 persoane, pentru că și-au ținut magazinul deschis

Dată publicare: 02-07-2020 18:07
Dată actualizare: 02-07-2020 18:12


india politie

Cinci poliţişti au fost arestaţi în sudul Indiei pentru uciderea unui tată şi a unui fiu arestaţi pentru că şi-au ţinut magazinul deschis sfidând măsurile de izolare impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, a informat joi poliţia, potrivit DPA.

P Jeyaraj şi fiul său, Emmanuel Bennicks, au fost arestaţi pe 19 iunie în oraşul Sathankulam din statul Tamil Nadu sub acuzaţia că şi-au ţinut magazinul de telefonie mobilă deschis peste orele stipulate.

Ambii au murit în spital la două zile de la eliberare. Familia lor susţine însă moartea acestora a survenit după ce au fost torturaţi brutal în custodia poliţiei.

Poliţia a transferat iniţial patru oficiali şi ulterior a suspendat două persoane în legătură cu acest caz, dar nu a formulat acuzaţii împotriva acestora.

Incidentul şi reacţia iniţială a poliţiei au provocat proteste şi au determinat o instanţă locală să intervină.

Înalta Curte din Madras a decis marţi că există suficiente motive bazare pe raportul autopsiei pentru a-i pune sub acuzare pe poliţiştii implicaţi pentru crimă, a informat postul de ştiri NDTV.

Decesele care au loc în custodia poliţiei nu sunt rare în India. Cel puţin 1.966 de astfel de decese au fost raportate în 2018 Comisiei Naţionale pentru Drepturile Omului, conform United NGO Campaign Against Torture.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO