Moartea unui preot într-un accident înfiorător a determinat Poliția Română să tragă un semnal de alarmă
Poliția Română a dat publicității imagini cu un accident rutier în care și-a pierdut viața un preot greco-catolic din județul Timiș pentru a atrage atenția asupra unui fenomen extrem de periculos.
Parohul în vârstă de 45 de ani a folosit în locul centurii de siguranță un dispozitiv prin care a păcălit alarma autoturismului. Bărbatul a acroșat un TIR care circula pe Autostrada 1 Arad-Nadlac, iar în urma impactului a fost proiectat din vehicul și a murit pe loc. Din nefericire aceste dispozitive sunt comercializate la liber, iar cei în cauză nu sunt sancționați.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Nu păcălești doar senzorul centurii de siguranță ci te păcălești și pe tine." Este mesajul Politiei Române care îi îndeamnă pe șoferi să vizioneze fotografiile făcute după producerea acestui accident rutier. Bărbatul de la volan nu purta centura de siguranță. În schimb a folosit un dispozitiv ca să anuleze alarma dată de senzorul centurii.
Dispozitivele care anulează alarma centurii de siguranță se vând la liber peste tot, inclusiv online. Iată ce explicație ne oferă un comerciant: „Le vindem ca extindere pentru centură”.
Cristian Stefan Vasile, președinte Asociația pentru Educație şi Siguranță Rutieră: Sunt niște inconștienți... iar șoferii știu că în 24 de ore pot plăti doar 145 de lei.
Am întrebat și un șofer care folosește două astfel de dispozitive, inclusiv pentru pasagerul din dreapta, de ce face asta.
Șofer: Le folosesc pentru iubita mea care e gravidă, ca să nu mai sune alarma.
Pe lângă femeile gravide, legea prevede alte 5 categorii de persoane care nu sunt obligate să poarte centura. Din păcate cifrele oficiale arată că mulți șoferi preferă să platească amenda.
Peste 151 de mii de șoferi au fost amendați de polițiști în primele 8 luni ale anului pentru că nu au purtat centura de siguranță, la fel și alți peste 5000 de pasageri. Și mai grav este că polițiștii au descoperit în trafic peste 1400 de mașini care nu aveau deloc centuri de siguranță.
Nepurtarea centurii de siguranță în timpul mersului este pedepsită de Codul Rutier, cu o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei. Pe de altă parte, legea îi pedepsește mai aspru pe șoferii care își obturează vizibilitatea cu diferite obiecte, perdele sau folii neomologate. Amenda urcă până la 1300 de lei și își pierd și talonul.