Regulile pe care trebuie să le respecte piticii de grădină. "Radiază pace"
Cu o istorie de aproape două secole, piticii de grădină au supravieţuit cu brio trecerii timpului şi s-au adaptat la vremurile moderne. Totuşi, secretele realizării lor după metode tradiţionale sunt pe cale să se piardă.
Proprietarul unui vechi atelier de pitici de grădină din Germania se străduieşte să găsească un moştenitor potrivit, căruia să-i lase afacerea pe mână.
În acest sat din Germania se afla unul dintre cele mai vechi ateliere de pitici de grădină din lume. Simpaticele statui din argilă sunt peste tot. Și multe dintre ele sunt create de strănepotul celui care a deschis atelierul în 1872.
Reinald Griebel, creator de pitici: "Piticii dau o anumită senzaţie de confort şi de cele mai multe ori au o expresie zâmbitoare. Cred că noi, oamenii, avem nevoie de asta. Găsim destule feţe stupide în alte părţi."
În zilele noastre, multi dintre piticii de grădină sunt fabricati din plastic. Dar proprietarul păstrează traditia familiei si îi realizează din argilă. Ţine totusi pasul cu vremurile si cele mai multe dintre creatiile sale poartă haine contemporane. După ce sunt scosi din cuptorul special, piticii sunt pictati de aceasta femeie - angajata a atelierului de peste 30 de ani.
Veronika Jager, pictor: "Nu trebuie să aibă privirea încrucişată. Iar liniile care delimitează cămăşile de pantaloni trebuie să fie foarte precise."
Cea mai mare problemă a barbatului este faptul că nu are cui să lase mostenire atelierul.
Reinald Griebel, creator de pitici: "Îmbătrânesc şi aş vrea să ies la pensie la un moment dat. Caut pe cineva care să-mi ia locul şi care să lucreze în acelaşi stil ca mine. Dar până acum nu am găsit pe nimeni care să aibă curajul să continue să facă pitici aici, în Germania."
Lângă atelier, familia a amenajat un muzeu al piticilor, unde, lunar, ajung sute de vizitatori.
Konrad Marz, vizitator: "Ne aduc aminte de copilărie şi de poveştile pe care ni le spuneau părinţii. Şi cred că fac parte din grădină. E plăcut să-i priveşti şi radiază pace, într-un fel."
Rita Muller, vizitator: "Sunt plini de culoare şi au întotdeauna un zâmbet pe buze. Şi asta ne dă o stare de bine."
Primii pitici de grădină, asa cum îi stim acum, ar fi apărut în Germania la jumătatea secolului al 19-lea.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: secret, supravietuitori, pitici de gradina,
Dată publicare:
04-06-2019 08:32