După mesele grele de Crăciun, unii români s-au dus la piscine și în sălile de sport

Ultima actualizare: 26-12-2021 20:54

A doua zi de Crăciun a fost mai antrenantă pentru mulți români care s-au ridicat de la masele copioase și au mers să facă mișcare.

Așa se face că piscinele și sălile de sport care au rămas deschise și pe perioada sărbătorilor nu au dus lipsă de clienți.

Ce-i drept, au funcționat doar la jumătate de capacitate din cauza restricțiilor.

Cei care au rămas în București de Crăciun au găsit rapid o alternativă la vremea friguroasă și au mers la piscină, unde s-au relaxat la 30 de grade Celsius.

Client: E o zi minunată de Crăciun. Am plecat de acasă ca să nu mai mâncăm așa de mult.

Client: Unde să mergi dacă peste tot e închis?

Client:E ok, relaxant.

Reporter: Mai bine decât pe derdeluș, la munte?

Client:Urmează și pe derdeluș.

Client:E aproape de casă. Și am venit și noi trei ore să ne relaxăm. Că mâine începem serviciul, lucruri de-ale casei.

La un centru de relaxare de lângă București, de pildă, pe lângă piscinele cu apă termală, înconjurate de mii de specii de plante și arbori, oamenii au avut parte și de sesiuni speciale în saună. Cum e și aceasta, unde terapeutul împrăștie vaporii încărcați cu uleiuri esențiale cu ajutorul unui evantai.

Alexandra Dragomirescu, trainer:Este vorba de relaxare. Fiecare saună are tematica sa și pentru fiecare saună folosim și uleiuri speciale. Coriandru, anason și puțină scorțișoară căci ne aduce aminte de aceste sărbători, iarna în special.

Cristian Vechiu, coordonatorul wellness:Sauna are în interior o anumită temperatură ce relaxează foarte bine musculatura, articulațiile, dar contribuie și la o detensionare mentală. Și atunci ele au cu atât mai multe beneficii, fiind inhalate, resimțite, experimentate atât mental cât și fizic.”

Chiar dacă este a doua zi de Crăciun, și sălile de fitness au avut doritori. De obicei foarte atentă la alimentația ei, Andreea abia a așteptat să ajungă înapoi în sala de forță.

Andreea Miclea, clientă:M-am înfruptat din toate, mi-am făcut poftele, dar de astăzi am revenit la dieta mea, la mișcare.

Reporter: „Ce ai mâncat ce nu mănânci de obicei?”

Andreea Miclea: Sarmale, cozonaci, prăjituri.

Nici Alexandru nu s-a abținut deloc de la mâncarea de Crăciun.

Alexandru: Întotdeauna se depune, că vrem, că nu vrem, mai ales pt cei care nu suntem binecuvântați cu o constituție care arde foarte ușor caloriile.

Antrenorii de fitness ne recomandă ca după excesele culinare să lucrăm mai multe grupe musculare mari și să folosim și greutăți.

Florin Damșa, antrenor personal: Să combinăm spate, fesieri, picioare, să facem circuite în care să implicăm o intensitate cât mai mare, să ardem cât mai multe calorii. Pauze cât mai scurte, și bineînțeles, să facem și cardio după antrenament.

Andreea Hribal, instructor de fitness:Trebuie să eliminăm treptat, nu dintr-o dată, prin sport și printr-o alimentație cât de cât curată.

Și hidratarea este foarte importantă pentru că lasă corpul să se detoxificice natural.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO