Parcurile acvatice funcţionează la capacitate redusă, din cauza regulilor anti-Covid. Ce trebuie să știți

Dată publicare: 13-07-2021 19:30
Dată actualizare: 13-07-2021 20:16


Canicula şi stresul termic au fost greu de îndurat. Drept urmare, cei care au putut să îşi ia liber ori sunt în concediu s-au refugiat în parcurile acvatice.

Atenţie, însă, aceste locuri funcţionează la capacitate redusă, din cauza regulilor anti-covid. Vizitatorii trebuie să respecte câteva măsuri speciale atunci când merg la piscină.

A fost cod galben şi portocaliu de caniculă în aproape toată ţara. La Oradea, se înregistrau la prânz 33 de grade celsius la umbră, în soare se resimţeau aproape 40. Sute de oameni au căutat un pic de răcoare la aquaparcul din oraş.

Tânără: „Este foarte frumos, am venit de ieri. Şi ieri a fost o căldură foarte mare. Şi m-am cam dat pe toate toboganele, a fost distractiv”.

Tânăr: „E foarte, foarte distractiv, toboganele sunt tari şi e o experienţă frumoasă”.
Reporter: „Nu-i prea aglomerat? Nu-i lumea prea înghesuită?”
Tânăr: „Ba da, dar ce să facem? Tre să plăteşti pentru distracţie”.

Oamenii de ordine şi salvamarii i-au avertizat pe turişti să păstreze distanţa în locurile aglomerate.

Reporter: „Se respectă regulile de pandemie, de distanţare?”
Turistă: „Eu zic că da, sunt mulţumită”.

Liviu Andrica, director general al Administraţiei Domeniului Public Oradea: „Ne străduim să asigurăm condiţii cât mai bune şi servicii clienţilor şi nu în ultimul rând să respectăm toate cerinţele pentru a preîntâmpina răspândirea Covid-ului. Noi, şezlongurile le-am aşezat la distanţe destul de mari. Acuma, că dânşii se mai grupează în funcţie de prietenii, de rude...”

La un complex cu apă termală amplasat lângă Bucureşti, vizitatorii trebuie să treacă printr-o zonă de triaj epidemiologic.

Toţi turiştii trebuie să completeze la intrare un formular electronic în care declară pe proprie răspundere dacă au intrat sau nu în contact în ultimele 14 zile cu o persoană suspectă de Covid.

Andreea Gherendi, specialist în relaţii cu clienţii: „Clienţii trebuie să păstreze distanţarea socială, să poarte măşti în zonele de aşteptare şi de intrare”.

Iar la un aqua park din zona Otopeni, accesul în zona vestiarelor este restricţionat la 10 persoane simultan, iar distanţa de doi metri trebuie păstrată şi în piscine sau pe tobogane.

Una dintre regulile stricte pe care trebuie să le respectaţi dacă veniţi aici este că nu aveţi voie să mutaţi şezlongurile. Administratorii le-au aşezat la o distanţă care să asigure limitarea transmiterii Covid-19.

Raluca Paraschiv, manager: „Sunt înţelegători oamenii faţă de toate aceste măsuri, nu am avut incidente”.

Mare atenţie şi la ce faceţi în apă, pentru că puteţi fi evacuaţi. De exemplu, dacă scuipaţi.


VIDEO PROTVPLUS.RO