Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, o atracție spectaculoasă pentru sfârșitul de săptămână. Ce pot găsi turiștii
Parcul Etnografic din Cluj-Napoca este plin de culoare și veselie în acest sfârșit de săptămână.
Meșteșugarii și producătorii locali și-au găsit locul la un eveniment dedicat artei autentice din Transilvania.
Departe de agitația orașului, printre căsuțele rustice din lemn și chirpici, vizitatorii au intrat în atmosfera satului tradițional românesc.
În Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, artiștii și meșteșugarii locali au venit cu obiecte artizanale, produse naturale și chiar jucării.
Doamna Claudia, de pildă, croşetează animale, dar şi hăinuţe pentru cei mici.
Claudia Crișan, meșter popular: "Sunt migăloase. O rochiță din asta se face în câteva zile, un dinozaur îl fac în două zile, deci cam 20 de ore de lucru pe o jucărie mai mărișoară. Astea mici, câteva ore."
Unii producători au pregătit și jucării mai deosebite.
Oana Fărcaș, producător: "Am făcut o colecție de pisicuțe și de ursuleți și sunt cu o rezervă de lavandă, adică cu o pereniță aici, în spate."
Femeie: ”Sunt produse foarte frumoase și am vrut să văd parcul ăsta. E minunat."
Plimbările călare au fost printre atracțiile principale ale târgului. Pentru 25 de lei, atât copii, cât și adulții, însoțiți de un instructor, s-au putut bucura de câteva minute de echitație.
Copil: "Îmi place foarte mult. Este hobby-ul meu preferat călăria."
Femeie: ”Venim des, venim o dată pe săptămână."
Nu puteau lipsi produsele sută la sută naturale, preparate după rețete speciale. Ciocolata fără zahar a fost desertul preferat al vizitatorilor.
Andrei Gheorghe, producător: "Avem sortimentul de ciocolată cu lapte, mai puțină cacao și mai mult lapte, fructe de pădure și fistic, vanilie și alune de pădure și ciocolată simplă, clasică."
Evenimentul este deja la a patra ediție.
Sorin Ailenei, organizator: "Avem ateliere creative pentru copii, echitație, și multe alte surprize atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari."
Expoziția din Parcul Etnografic se mai poate vizita și duminică până la ora 18:00, iar taxa de intrare este între 10 și 20 de lei.