Târgurile tradiționale de Paște, atractive pentru români. Unii clienți se plâng, însă, de prețuri

Dată publicare: 30-04-2021 18:55
Dată actualizare: 30-04-2021 20:25


Convinşi că alimentele din târgurile de profil respectă reţetele pe care le ştiu din copilărie, mulţi români şi-au făcut aprovizionarea direct de acolo.

Oamenii speră că gospodinele de la ţară care vând la oraş drob, pască sau cozonaci gătesc mai sănătos, din produse naturale. Cam scumpe, spun, totuşi, unii dintre clienţi.

Din vitrinele târgurilor cu produse tradiţionale, masa se încropeşte uşor. Drob este la alegere, de miel, de pui sau de curcan, cu mai multe sau mai puţine verdeţuri.

Comercianţii ştiu că au succes cu ce este gata de mâncat. Cotletul, muşchiul, jumările sunt căutate în detrimentul pastramei sau al cărnurilor care ar trebui gătite.

Uşor de gătit, friptura de miel se face totuşi în casă.

Client: „Nu am avut timp să ne organizăm cu serviciul şi atunci ne aprovizionam de aici”.
Reporter: „Sunt la fel de bune ca cele pe care le făceaţi în acasă?”
Client: „Perfecte!”

Clientă: „Vin din provincie, ştiu cum se găteşte acolo. Știu că cei din provincie sunt mult mai atenţi la produsele pe care le fac. Nu îşi bat joc de munca lor”.

Oricât de pricepute ar fi, unele doamne aleg cozonacul tot de pe tarabele din pieţe. Unul singur poate avea şi trei kilograme, iar preţul pe kilogram porneşte de la 45 de lei în sus.

Secretul lor stă în fineţea aluatului care e ajutat să crească cu jumătate de pahar de iaurt ce dă tărie fermenţilor din drojdie, iar nuca din umplutură este scufundată într-o bezea care o face mai uşor de încorporat.

Clientă: „Se simte untul cu care sunt frământaţi şi coca are un gust de prăjitură. Nu-ţi trebuie multă nucă sau umplutură ca să mănânci, îmi place mult coca lor. Şi se simte coajă de portocală confiată pe care o face doamna”.

Reporter: „Câţi cozonaci aţi vândut?”
Vânzătoare: „Câteva sute, exact nu ştiu să vă spun”.

Tarabele cu verdeţuri s-au golit primele, chiar dacă în unele locuri legăturile de ceapă, usturoi sau pătrunjel au fost mai scumpe decât zilele trecute. Târgurile vor fi deschise şi sâmbătă.


VIDEO PROTVPLUS.RO