Pantere mutante, într-o țară din Europa. Un expert în feline aduce dovezi convingătoare, inclusiv ADN
Panterele mutante au ajuns să se înmulțească în zonelel rurale ale unei țări din Europa. În Marea Britanie, aproximativ 600 de feline mari sunt în libertate, iar unele au devenit „mutante”, potrivit opiniei unui expert.
Expertul în feline Rick Minter estimează că există peste 600 de fiare sălbatice în zonele rurale din Marea Britanie, iar "piscile mari mutante" stau la pândă, în iarba deasă, în multe locuri din insulă, consideră expertul, potrivit publicației Daily Star. De altfel, în presa britanică a apărut de curând cea mai „clară fotografie realizată vreodată" a unei creaturi asemănătoare cu o panteră, întinsă în iarba lungă din Staffordshire.
Rick Minter estimează că trăiesc în natură 300 de leoparzi negri (pantere) și 300 de lei de munte (pume), alături de un număr mai mic de lincși.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Cred că avem o populație mică, dar viabilă, de pisici cafenii care seamănă cu panterele și apoi și pumele. Cred că există vreo 300 și ceva de pantere, vreo 300 și ceva de pume și, de asemenea, linx, deci peste 600 în total" crede Rick Minter.
Rick, care a lucrat pentru o agenție guvernamentală în domeniul politicii rurale, crede, de asemenea, că ar putea exista pisici mutante. „Cred că o mică parte din pisicile negre (panterele, n.r.) raportate ar putea să nu fie leoparzi negri, cei 5% care nu corespund descrierii martorilor.”
(...)
„Un fel de pisică exotică s-a încrucișat cu o pisică sălbatică, a suferit această mutație și acum este suficient de mare pentru a ucide o căprioară".
Cercetătorul apare în documentare
Rick a fost fascinat de aceste creaturi și acum găzduiește podcastul Big Cat Conversations.
El apare, de asemenea, într-un documentar, Big Cat Britain Declassified.
Dovezile pe care le-a adus în sprijinul afirmațiilor sale includ înregistrări video și un fir de păr negru prins pe un gard din Gloucestershire, al cărui ADN a fost comparat cu cel al unei pisici mari.
„Este clar că sunt imagini convingătoare ale unei pisici mari în mediul rural britanic, este de mărimea care ar putea doborî un cerb adult. Documentarul a furnizat, de asemenea, un rezultat ADN al unui leopard din părul negru. (...) A existat o ucidere de oi într-o fermă, în 2017 și fermierul a remarcat-o ca fiind diferită de alte situații, când oile au fost sfâșiate de câini. A lăsat urme de dinți pe os și acea mostră a fost analizată de Universitatea Regală de Agricultură și au confirmat că se potrivește cu modelul unei pisici de mărimea unui leopard sau a unei puma. La această fermă am avut două tipuri diferite de dovezi - una din urmele de dinți și una din ADN, la cinci ani distanță între ele" a mai afirmat expertul.
Cum au ajuns felinele în Marea Britanie
Principala teorie cu privire la originea animalelor este că acestea au fost eliberate de persoanele private care le-au deținut de-a lungul anilor - inclusiv în timpul războiului, când era criză de carne, și după ce legea s-a schimbat în 1976, restricționând deținerea de animale sălbatice.
De atunci s-au înmulțit, vânând căprioare sau iepuri. „Aceste animale sunt total invizibile și trăiesc în umbră, departe de noi, așa cum fac în țările lor de origine. Aceste pisici au crescut aici, își cunosc mediul, care e pe placul lor" spune expertul.