REȚETE DE PAȘTE | Ponturi pentru cele mai bune ouă umplute

oua umplute
Getty

Ouăle umplute sunt, cu siguranță, unul dintre cele mai ingenioase preparate și pot juca rolul unui aperitiv perfect înainte de friptura de miel pe care o așteaptă toți de la masă.  

Dacă ați fiert prea multe ouă pentru masa de Paște sau ați rămas fără vopsea, nu uitați că tot timpul aveți opțiunea de a face ouă umplute. Aveți nevoie de doar 30 de minute să preparați o rețetă absolut delicioasă.

Ponturi pentru cele mai bune ouă umplute
 


 

Ingrediente (pentru 12 porții):

- 6 ouă mari;

Citește și
oua de paste
În băcănii și în bucătăriile restaurantelor este forfotă mare. Ce aleg românii pentru masa de Paște

- 2 și ½ linguri de maioneză;

- 2 lingurițe de muștar;

- sare;

- piper negru măcinat;

- paprika;

- pătrunjel tocat mărunt.

Mod de preparare:

Fierbeți ouăle într-o oală, la foc mare. De îndată ce apa dă în clocot, luați oala de pe foc, acoperiți-o, și lăsați-o deoparte timp de 15 minute. Între timp, pregătiți un bol mare cu apă și gheață.

Scoateți ouăle din apă, ciocniți-le puțin de blat, cât să li se crape cojile ușor, și puneți-le în bolul cu gheață timp de cel puțin 1 minut. După ce le-ați scos din apa rece, decojiți-le.

Tăiați ouăle pe jumătate și scoateți gălbenușurile din ele.

Păstrați toate gălbenușurile într-un bol separat, iar la final pisați-le cu o furculiță. Amestecați cu 2 linguri de maioneză și cu muștar, până obțineți o pastă fină. Dacă nu vi se pare suficient de cremoasă, adăugați treptat mai multă maioneză.

Asezonați totul cu sare și piper.

Folosiți o spatulă pentru a transfera umplutura într-o pungă de plastic sau într-un posh. Dacă folosiți o pungă de plastic, puteți să o tăiați la un capăt cu foarfeca.

Umpleți fiecare jumătate de ou cu pasta obținută. Presărați deasupra lor paprika și pătrunjel mărunțit.

Ponturi:

- puteți fierbe ouăle cu o zi înainte și să le țineți la frigider.

- ouăle umplute rămase la masa de Paște pot fi păstrate în frigider până la 3-4 zile.

- puteți adăuga orice ingrediente vă plac în umplutură: bacon, brânză maturată, nuci, pește la conserva etc.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Rețete de pască fără aluat pentru masa de Paște. Secrete pentru o pască perfectă și alternative moderne la cea tradițională
Rețete de pască fără aluat pentru masa de Paște. Secrete pentru o pască perfectă și alternative moderne la cea tradițională

Pasca de Paște foarte fi și fără aluat. Urmăriți pașii cu atenție pentru a realiza această reţetă simplă de pască, dar foarte apetisantă.

În băcănii și în bucătăriile restaurantelor este forfotă mare. Ce aleg românii pentru masa de Paște
În băcănii și în bucătăriile restaurantelor este forfotă mare. Ce aleg românii pentru masa de Paște

Pască, borș de miel, câțiva cozonaci, dar și niște vin și brânzeturi. Așa sună cerințele celor care aleg și anul acesta să nu gătească pentru masa de Paște ci să comande gata făcut sau semi-preparat.

REȚETE DE PAȘTE | Chec aperitiv pentru masa de Paște
REȚETE DE PAȘTE | Chec aperitiv pentru masa de Paște

Checul aperitiv, o mâncare delicioasă care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Această rețetă se prepară foarte simplu, iar ingredientele sunt sănătoase și gustoase, și foarte important, la îndemâna oricui.

REȚETE DE PAȘTE | Friptură de miel la cuptor și grătar
REȚETE DE PAȘTE | Friptură de miel la cuptor și grătar

Friptura de miel la cuptor preparată pentru Paște trebuie să fie bine pătrunsă, condimentată și aromată.

Recomandări
Ninge viscolit în munți: DRDP Craiova intervine cu utilaje, Oltenia sub cod galben de ninsori și vânt | Video
Ninge viscolit în munți: DRDP Craiova intervine cu utilaje, Oltenia sub cod galben de ninsori și vânt | Video

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova trasmite joi dimineaţă că în zonele montane ninge viscolit, fapt ce îngreunează acţiunile de deszăpezire.

Cât de crucială este „Bogdana” pentru apărarea Ucrainei. Un oficial militar dezvăluie secretele artileriei de la Kiev
Cât de crucială este „Bogdana” pentru apărarea Ucrainei. Un oficial militar dezvăluie secretele artileriei de la Kiev

Forțele Armate ale Ucrainei își modernizează rapid artileria și rachetele, combinând arme occidentale și sisteme produse local, potrivit colonelului Andriy Zhuravlev, adjunctul șefului de stat major al Armatei.

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.