Cum să nu ți se taie maioneza. Trucuri ușoare în bucătărie și ce să faci dacă s-a tăiat maioneza
Maioneza este principalul ingredient care se folosește pentru a pregăti salata de bouef, de ciuperci sau alte preparate care se găsesc pe mesele românilor în perioada sărbătorilor.
Atunci când pregătesc salata de boeuf sau salata de pui cu ciuperci, majoritatea gospodinelor folosesc maioneză făcută în casă, pentru că oferă un gust mai bun și este mult mai sănătoasă decât cea care se găsește în comerț. Singurul dezavantaj al maionezei făcute în casă este că se poate tăia destul de ușor la preparare.
Cum se face cea mai bună maioneză
Pentru a prepara maioneza este nevoie de următoarele ingrediente: ouă, ulei, muștar, suc de lămâie și sare. Iar pentru a obține o maioneză gustoasă, gospodinele trebuie să țină cont de câteva reguli simple.
Alegeri 2024
11:07
Emil Boc susține că a votat pentru un lider priceput „care şi-a pus ţara pe primul loc”: „Să îl alegem pe cel mai bun”
11:00
Elena Lasconi, după vot: Am votat cu încrederea că vom avea o Românie pentru toți
10:53
Mircea Geoană: „Este datoria mea să votez. Alegeți cei mai competenți oameni pe care îi găsiți pe buletinele de vot”
10:22
Klaus Iohannis nu a făcut declarații la secția de votare. Mesaj scurt pentru români: „Să poftească toţi la vot!”
Uleiul folosit pentru maioneză trebuie să fie de calitate. Se poate folosi, atât ulei de floarea soarelui, cât și ulei de măsline extravirgin. Diferența este că uleiul de măsline va oferi o culoare mai închisă maionezei, potrivit allreciepes.com.
În ceea ce privește ouăle, acestea trebuie să fie la temperatura camerei.
Pentru a prepara maioneza se folosește un gălbenuș crud și unul fiert.
Muștarul folosit pentru maioneză trebuie să fie clasic, fără miere sau iute.
Trucuri să nu se taie maioneza
Pentru a nu se tăia maioneza este necesar să se respecte ordinea ingredientelor.
Prima dată se adaugă gălbenușurile, o linguriță de muștar și o linguriță de zeamă de lămâie. După care se ia o furculiță, se zdrobesc gălbenușurile se adaugă puțin ulei și se amestecă până când se incorporează ingredientele. Ulterior se adaugă uleiul treptat și se amestecă continuu.
Se poate folosi și mixerul, însă la o viteză mică, pentru a se evita tăierea maionezei. La sfârșit, dacă vi se pare că maioneza este prea grasă se mai poate adaugă o linguriță de zeamă de lămâie.
Un alt secret pe care îl respectă gospodinele care vor să nu li se taie maioneza este să mestece în compoziție într-un singur sens.
Cum repari simplu o maioneză tăiată
În cazul în care s-a tăiat maioneza mai poți adăuga un gălbenuș fiert, după care să amesteci cu restul ingredientelor.
O altă variantă pentru a repara maioneza tăiată este să adaugi câțiva stropi de oțet sau o linguriță cu apă rece și să amesteci.
Sursa: allrecipes.com
Etichete: craciun, sarbatori, salata de boeuf, maioneza,
Dată publicare:
20-12-2022 18:22