O firmă "misterioasă" ar avea legătură cu prăbuşirea zborului Malaysia Airlines MH370


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 24 Octombrie 2018 11:38
Categorie: Stiri Diverse
Malaysia Airlines

Un grup de investigatori francezi a descoperit probleme în raportul oficial malaezian cu privire la dispariţia zborului Malaysia Airlines MH370 din 2014, identificând o parte terţă "misterioasă" care mai deţine informaţii, relatează The Sun.

De asemenea, au identificat un număr de "pasageri suspecţi" la bord, care ar fi putut fi responsabili pentru deturnarea avionului.

Printre aceşti "pasageri suspecţi" s-ar număra un cetăţean malaezian, specialist în aeronautică, al cărui loc s-a aflat chiar sub antena satelit a avionului. Cetăţeanul malaezian avea, astfel, atât capacitatea tehnică, cât şi poziţionarea necesară pentru a accesa antena satelit a avionului, cu scopul ascunderii traiectoriei de zbor.

Foto: Pictură murală din Malaezia reprezentând zborul Malaysia Airlines MH370

În ceea ce priveşte identitatea părţii terţe "misterioase", au fost făcute referiri la SITA, o companie ce oferă servicii de comunicaţii prin radio şi satelit companiei Malaysia Airlines.

SITA, la momentul iniţierii investigaţiei din 2014, şi-a oferit suportul complet pentru a fi determinate cauzele prăbuşirii. În acelaşi timp însă, a precizat că toate comunicaţiile efectuate cu reţeaua SITA reprezintă proprietatea companiei Malaysia Airlines.

Potrivit The Sun, informaţiile au fost dezvăluite de Ghyslain Wattrelos, un cetăţean francez care şi-a pierdut soţia şi cei doi copii în accidentul aviatic. Acesta, la rândul lui, a indicat ca sursă de origine a informaţiilor o echipă a Jandarmeriei Transportului Aerian francez care se ocupă de ancheta prăbuşirii.

Aceasi echipă ar fi demarat şi o investigaţie pentru a stabili dacă "partea terţă" ar fi vândut software capabil să reprogrameze sau chiar să ofere posibilitatea de hacking a antenei satelit.

Foto: Baloane cu numele și mesaje dedicate membrilor echipajului (Malaezia)

Alte părţi sunt, însă, pesimiste în privinţa echipei de investigații franceze.

"Nu este clar ce alte informaţii speră să obţină în SUA echipa de investigatori francezi. Boeing a cooperat cu echipa de investigaţie concepută conform Anexei 13 şi este puţin probabil să ofere unui grup de investigatori privaţi francezi informaţii ce nu au fost deja făcute publice", a precizat Victor Iannello, inginer şi expert în domeniul aviaţiei, citat de The Sun.

Avionul Malaysia Airlines MH370 a fost dat dispărut în ziua de 8 martie 2014, în timpul unui zbor pe ruta Kuala Lumpur - Beijing. Aparatul avea la bord 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului.

Aceasta este a doua teorie legată de prăbuşirea avionului Malaysia Airlines MH370 care apare în utimele zile. Recent, doi căutători ai avionului au pretins că i-au găsit rămăşiţele în jungla cambodgiană utilizând Google Earth.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: The Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO