O bătrână din Botoșani, spulberată de camion. A traversat strada pentru a schimba bani pentru preot

Dată publicare: 06-04-2021 17:05
Dată actualizare: 06-04-2021 17:49


Sfârșit tragic pentru o femeie de 75 de ani din județul Botoșani. Pentru că nu găsise nicăieri să schimbe o bancnotă de 50 de lei, a făcut semn unui maxi-taxi să oprească pe marginea drumului.

Apoi, cu banii schimbați, a traversat grăbită spre casă dar nu s-a asigurat și a fost lovită în plin de un camion care circula regulamentar. Femeia a murit pe loc.

Accidentul a avut loc marți dimineață în localitatea Poiana, din județul Botoșani. Vecinii spun că femeia nu avea bani mărunți și voia să-i dea ceva preotului care umbla din casă în casă cu agheasmă. Pentru că nu a găsit să schimbe nicăieri, ea a oprit șoferul unui maxi taxi și l-a rugat să îi schimbe o sumă de bani. Imediat după, a traversat strada prin fața mijlocului de transport, iar acest lucru i-a fost fatal. Șoferul unui camion nu a observat-o la timp și a lovit-o în plin.

Șoferul microbuzului: „A vrut să schimbe 50 RON. Mi-a dat banii la ușă și i-am schimbat, iar eu când m-am întors, ea azi zbughit-o prin fața microbuzului. I-a forțat cumva plecarea. El a intrat în depășire și aprins-o pe ea cu laterala camionului."

Martorii au sunat imediat la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj de terapie intensivă mobilă. Din păcate medicii nu am mai putut face nimic pentru a o salva pe femeie.

Dr. Ramona Guraliuc, medic sef UPU-SMURD: „Prezenta leziuni incompatibile cu viața un traumatism cerebral important cu fracturi de bazin. Din acest motiv nu s-au început manevrele de resuscitare și s-a constatat doar decesul acesteia."

Delia Neniscu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani: „Din primele verificări s-a stabilit faptul că femeia de 75 de ani s-a angajat în traversarea părții carosabile prin fața unui mijloc de transport în comun, fără să se asigure, împrejurare în care a fost surprinsă și accidentată mortal de un camion care se deplasa regulamentar."

Polițiștii au deschis pe numele șoferului camionului un dosar pentru ucidere din culpă. Însă, potrivit primelor concluzii, bărbatul circula regulamentar și nu a putut să observe la timp pe femeia care i-ar fi țâșnit în fata.


VIDEO PROTVPLUS.RO