Nouă vedetă la Grădina Zoologică din Galați. Un cangur pitic a devenit atracția principală pentru vizitatori
Se caută un nume pentru noua vedetă a Grădinii Zoologice din pădurea Gârboavele de la Galați: un pui de cangur pitic.
S-a născut la sfârșitul lunii ianuarie, din Carla și Mario, ce nu sunt mai înalți de 90 de centimetri față de specia obișnuită care provine tot din Australia și care poate măsura doi metri.
Puiul de cangur pitic a ridicat prima dată ochii speriați din marsupiul mamei în urmă cu mai bine de o lună.
De atunci a devenit tot mai curajos și a primit și vizita copiilor care se bucură de Săptămâna Altfel. Deocamdată, puiul nu se desprinde de mamă.
Băiețel: „În marsupiu”.
R: Și s-a speriat?
Băiețel: „Nu”.
R: A fost curajos?
Băiețel: „Da”.
R: Ați putut să vă jucați cu el?
Băiețel: „Puțin".
Fetiță: „Frumos”.
R: Sperios?
Fetiță: „Nu”.
R: I-a plăcut de voi?
Fetiță: „Da"
Băiețel: „Mie îmi place foarte mult grădina zoologică".
Pentru că nu știu deocamdată dacă e fetiță sau băiat, îngrijitorii le dau vizitatorilor ocazia să aleagă câte două nume pentru puiul de cangur pitic.
Biletele sunt puse într-o urnă, iar extragerea numelui pe care îl va purta noua vedetă de la Zoo Galați va avea loc pe 1 iunie, de Ziua Copilului.
Paul Lupoae, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Galați: „Vom reamenaja, ambienta, zona limitrofă a acestui spațiu, în așa fel încât în momentul în care va putea coborî din marsupiu, acest pui de cangur, împreună cu celelalte exemplare, să se poată bucura într-un spațiu exterior. Are nevoie și de iarbă proaspătă, are nevoie și de alte vegetale și de mișcare, bineînțeles".
Simona Postelnicu, medicul veterinar al parcului zoo: „După 6-8 luni de stat în marsupiu, perioadă în care este atașat de mamelonul mamei, începe să iasă din marsupiu perioade scurte de timp. El intră repede înapoi când simte pericole".
Dacă e mascul, după doi ani va deveni total independent de mamă. Femelele în schimb pot rămâne în preajma mamei toată viața.
Cangurul pitic este originar din sud-estul Australiei, unde sunt zone cu climă temperată și pajiști fertile.
Anul trecut, tot la Zoo Galați s-au mai născut pui de bivoli, de mufloni, de alpaca, lama-glama și capre pitice.