Norvegia interzice creșterea buldogilor englezi și a celor din rasa Cavalier King Charles Spaniel
Norvegia a interzis creșterea buldogilor englezi și a patrupezilor din rasa Cavalier King Charles Spaniel, invocând probleme de sănătate, potrivit publicației People.
Creșterea câinilor din rasele Buldog englez și Cavalier King Charles Spaniel este oficial interzisă în Norvegia, a decis Tribunalul Districtual din Oslo.
Protecția Animalelor din Norvegia a anunțat hotărârea pronunțată săptămâna aceasta de Tribunalul Districtual din Oslo, care a stabilit că reproducerea acestor câini contravine Legii norvegiene privind bunăstarea animalelor.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Aceasta este în primul rând o victorie pentru câinii noștri", a declarat Ashild Roaldset, veterinarul care conduce Animal Protection Norway, pentru The Telegraph.
Ce probleme de sănătate au cele două rase
Din cauza creșterii excesive, buldogii englezi au dezvoltat cranii scurte și late și boturi scurte și sunt predispuși la probleme de respirație și diverse probleme de sănătate. În timp ce câinii Cavalier King Charles Spaniel se confruntă cu afecțiuni cardiace, dureri de cap și probleme oculare și articulare.
Un studiu realizat în 2016 de cercetătorii de la Centrul pentru sănătatea animalelor de companie de la Universitatea din California, Davis, a descoperit că buldogului englez îi lipsește diversitatea genetică necesară pentru a continua ca rasă.
Tehnicile moderne de reproducere au creat un câine care este mai aproape ca niciodată de standardele superficiale impuse rasei, dar cu un risc: Dintre cei 102 câini sănătoși incluși în studiu, aproape 80 la sută erau mai asemănători din punct de vedere genetic decât dacă părinții lor ar fi fost frați.
Hotărârea din această săptămână din Norvegia, pronunțată în urma unei plângeri din noiembrie, a fost pronunțată de un judecător al unui tribunal districtual și de un medic veterinar și genetician care au fost doi co-judecători, potrivit The Independent.
Instanța s-a consultat cu numeroși experți de renume care au depus mărturie cu privire la problemele masive de sănătate cauzate de creșterea anterioară a câinilor.