Oamenii, tot mai revoltați de activitatea slabă a Poliției Animalelor. Făptașii, iertați de cele mai multe ori

Ultima actualizare: 12-01-2022 17:49

Deși Poliția Animalelor există oficial de anul trecut, eficiența lor în teren este mult mai slabă decât se așteptau iubitorii de animale din România.

Oamenii sunt revoltați că orori surprinse de camere de supraveghere se sfârșesc după anchetele acestei instituții cu pedepse prea blânde sau chiar cu absolvirea de orice vină a făptașului.

Dovadă stă un caz filmat în județul Cluj: un individ din Dej a călcat cu mașina un câine și l-a lăsat să zacă în mijlocul drumului. Iar Poliția Animalelor l-a iertat.

Atenție urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Bărbatul din județul Cluj a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce oprește mașina, scoate câinele din portbagaj, îl aruncă, se urcă la volan și pur și simplu îl calcă cu mașina. Apoi își continuă drumul ca și cum nimic nu s-ar fi intamplat. Miraculos, cațelul a fost salvat de un om cu suflet bun, care l-a dus la veterinar.

O asociație de protecția a animalelor a depus plângere, și, uluitor, a primit răspunsul oficial al celor de la Poliția Animalelor.

Stanca Gherman, reprezentant Anima Pro Terra: „După apoximativ trei săptămâni de la depunerea plângerii în care ni s-a comunicat practic că nu există. Nu au putut fi dovedite faptele pe care le vedem cu toții în imagini și sunt dincolo de orice evidență. Un răspuns superficial, dezamăgitor și care nu face nicio cinste instituției Poliția Animalelor”.

Individul filmat susține că a ranit cățelul din neatenție.

Învinuit: „L-am lăsat acolo și când am pornit nu mi-am dat seama. Era dimineață și erau puțin aburite geamurile și el s-a băgat înaintea mașinii după cum s-au văzut și din imagini. Nu mi-am dat seama și am trecut cu roata sau cu amândouă, nu mai rețin”.

Poliția nu a oferit deocamdată niciun punct de vedere.

Imagini dure au fost surprinse de camerele de supraveghere și în județul Hunedoara, în 2019. Un șofer a lovit cu mașina intenționat o cățelușă, și apoi dus a fost. Bărbatul a primit in final o amendă de 2.400 de lei. Dar a contestat sancțiunea.

Doina Măgurean, stăpâna Rosei: „A fost călcată intenționat. Cățelusa s-a ferit de două ori din fața automobilului, acesta a urmărit-o câțiva metri a călcat-o apoi și-a continuat drumul fără nicio remușcare”.

Iubitorii de animale sunt revoltați de pedepsele prea blânde, în cazuri atât de clar ilustrate.

Poliția Animalelor are aproximativ 500 de angajați și aproape 100 de medici veterinari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO