Motivul pentru care tot mai mulți bărbați rămân fără păr de la o vârstă fragedă. „Nu e genetic, tata are părul mult mai des”
Medicii trag un semnal de alarmă după ce media de vârstă la care bărbaților începe să le cadă părul a început să scadă.
Dacă înainte aceștia își pierdeau podoaba capilară abia când ajungeau la 40 de ani, acum vârsta a coborât sub 25 de ani și se înregistrează cazuri și în rândul adolescenților. Stresul, un stil de viață nesănătos și produsele cosmetice necorespunzătoare sunt cele determină pierderea mai multor fire de păr decât în mod normal.
În clinicile în care se fac proceduri de implant de păr, vârsta pacienților a scăzut cu 5 ani, susțin unii medicii.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Skander El Akari, medic specialist în chirurgie capilară: „Media de vârstă în trecut era între 25 și 35 de ani Acum a scăzut între 20-30 de ani și a crescut în statistici peste 25%.”
Lucas Pripon are 20 de ani și este student în Cluj Napoca. Susține că părul a început să-l părăsească de când și-a luat și un loc de muncă. În mod normal, potrivit Academiei Americane a Dermatologilor, unui om îi cad în medie între 50 și 100 de fire de păr dar în cazul lui, tânărul crede că ar fi mai multe.
Lucas Pripon: „Am observat o cădere a părului în centrul capului. Am avut părul mult mai lung înainte. Mă așteptam să-mi cadă părul dar nu atât de repede.”
Cătălin Ispas: „La mine nu e genetic, tata are părul mult mai des”.
Paul Herlea, frizer: „Sunt foarte mulți destul de tineri în ultima vreme, în jur de 24-25. La cei mai mulți problema e stresul.”
Sunt însă și alte cauze spun medicii. Poluarea, stilul de viață nesănătos, produsele de păr folosite pot afecta scalpul.
Ancuța Oroian, medic dermatolog: „Incidența a crescut foarte mult pentru pacienții cu o vârstă mai fragedă. O persoană care se confruntă cu căderea părului ar trebui să aibă grijă la alimentația pe care o consumă. Să avem grijă și la frecvența cu care spălăm părul. O spălare de 2-3 ori pe săptămână ar fi indicată.”
Potrivit unui clasament realizat de „World Population Review”, Cehia este țara care are cei mai mulți bărbați cu chelie din lume, urmată de Spania, Germania și Franța.