Motivul pentru care o mănăstire plutitoare ancorată într-un port a fost somată să plece


Ultimul update: Marti 31 Decembrie 2019 16:17
Data publicarii: Marti 31 Decembrie 2019 15:52
Categorie: Stiri Diverse
Stareţul Abibos

Autoritățile olandeze au cerut starețului unei mănăstiri ortodoxe de mici dimensiuni, construită pe o ambarcaţiune, să părăsească portul olandez în care este ancorată.

Administraţia oraşului a emis o dispoziţie prin care starețului i se cere să plece, până la 1 martie.

Mai multe imagini în galeria foto

Mănăstirea neterminată este visul stareţului Abibos, care a supravegheat timp de doi ani lucrările de renovare - printre care se numără fresce pictate pe tavanul micii capele - de pe nava redenumită Elia II (Ilia al II-lea), după numele conducătorului Bisericii Ortodoxe Georgiene, scrie Agerpres.

Abibos a declarat că existenţa unei mănăstiri plutitoare, cu spaţiu de locuit pentru el şi două maici - sora Elisabeta şi sora Nino - este justificată.

Pe de o parte, spune el, ''nu se află în oraş, ci într-un loc liniştit, pentru o viaţă monahală''. Pe de altă parte, ar permite călugărului şi maicilor să-i întâmpine ocazional pe credincioşi.

Biserica are câteva sute de membri în Olanda şi Belgia.

"Nu putem fi departe de enoriaşii noştri", a declarat Abibos care a sperat ca Elia II să beneficieze de un spaţiu definitiv în portul din Vlissingen.

Însă primarul Els Verhage susţine că oraşul a acordat lună de lună permise pentru renovarea ambarcaţiunii înţelegând că Abibos va pleca în curând ''pentru a sluji membrii credinţei sale''.

''Înfiinţarea unei biserici în port nu este permisă şi ar fi o piedică pentru dezvoltare'', a subliniat Verhage într-un comunicat. ''Abatele Abibos a fost informat în scris că nava sa nu mai este binevenită'', se arată în document.

Abibos susţine că face eforturi pentru ca ambarcaţiunea să fie terminată până la termenul-limită de 1 martie şi caută opţiuni, în timp ce el şi maicile sunt găzduiţi în Vlissingen, un oraş cu 40.000 de locuitori din sud-vestul Olandei. Prin tot ceea ce facem în fiecare zi, încercăm să-l onorăm pe Dumnezeu'', a spus el, citat de Reuters.

FULLSCREEN
Motivul pentru care o mănăstire plutitoare ancorată într-un port a fost somată să plece
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO