Melodie virală interpretată de ”Fetele de la Botoşani”, pentru promovarea județului. VIDEO


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Sambata 11 Noiembrie 2017 16:32
Categorie: Stiri Diverse
botosani

Patru tinere din Botoşani au realizat o melodie în care își promovează județul. Clipul a ajuns într-o săptămână pe locul 22 în Trending pe YouTube.

Melodia se numeşte ”Hai la Botoşani”. Cele care o interpretează s-au autointitulat la fel de simplu, ”Fetele din Botoşani”. Este vorba despre tinere cu vârste cuprinse între 22 şi 27 de ani, toate interprete de muzică folclorică din judeţul Botoşani. Se numesc Iustina Irimia (27 de ani), absolventă a facultăţii de Litere, Lorena Dupu (22 de ani), Loredana Călin, absolventă a Academiei de Muzică din Cluj şi Simona Mazăre, absolventă a Universităţii de Arte şi Folclor.

”Ne-am unit glasurile, cu bucurie, într-un cântec, compus special în scopul promovării județului Botoșani prin intermediul muzicii populare.

Cântecul “Hai la Botoșani!”, s-a materializat într-un videoclip pe măsură, conceput de Cosmin Tomoiagă. Botoșaniul este un ţinut ce poate fi numit, pe bună dreptate, „leagănul culturii românești”, dacă ne gândim la ilustrele personalități care s-au născut pe aceste meleaguri (M. Eminescu, G. Enescu, Șt. Luchian, N. Iorga ). Și nu doar datorită acestor nume Botoșaniul poate urca piedestalul turismului românesc, ci și prin cadrul natural, prin cel spiritual sau prin cel tradiţional!

Acestea sunt premisele de la care am pornit atunci când am început a pune acest proiect în aplicare și ne dorim din suflet să aducă o contribuție semnificativă la nivel de promovare a județului nostru. Totodată, l-am şi denumit astfel, cântec de promovare, dar, în acelaşi timp, poate fi receptat şi ca o invitaţie în Botoșani pentru cei care încă nu au ajuns pe al nostru plai”, spun tinerele în descrierea piesei.

Sursa: StirilePROTV

Presedintele Venezuelei a ales sa cheme cetatenii la referendum pe ritmurile piesei
VIDEO PROTVPLUS.RO