Melodie virală interpretată de ”Fetele de la Botoşani”, pentru promovarea județului. VIDEO
Patru tinere din Botoşani au realizat o melodie în care își promovează județul. Clipul a ajuns într-o săptămână pe locul 22 în Trending pe YouTube.
Melodia se numeşte ”Hai la Botoşani”. Cele care o interpretează s-au autointitulat la fel de simplu, ”Fetele din Botoşani”. Este vorba despre tinere cu vârste cuprinse între 22 şi 27 de ani, toate interprete de muzică folclorică din judeţul Botoşani. Se numesc Iustina Irimia (27 de ani), absolventă a facultăţii de Litere, Lorena Dupu (22 de ani), Loredana Călin, absolventă a Academiei de Muzică din Cluj şi Simona Mazăre, absolventă a Universităţii de Arte şi Folclor.
”Ne-am unit glasurile, cu bucurie, într-un cântec, compus special în scopul promovării județului Botoșani prin intermediul muzicii populare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cântecul “Hai la Botoșani!”, s-a materializat într-un videoclip pe măsură, conceput de Cosmin Tomoiagă. Botoșaniul este un ţinut ce poate fi numit, pe bună dreptate, „leagănul culturii românești”, dacă ne gândim la ilustrele personalități care s-au născut pe aceste meleaguri (M. Eminescu, G. Enescu, Șt. Luchian, N. Iorga ). Și nu doar datorită acestor nume Botoșaniul poate urca piedestalul turismului românesc, ci și prin cadrul natural, prin cel spiritual sau prin cel tradiţional!
Acestea sunt premisele de la care am pornit atunci când am început a pune acest proiect în aplicare și ne dorim din suflet să aducă o contribuție semnificativă la nivel de promovare a județului nostru. Totodată, l-am şi denumit astfel, cântec de promovare, dar, în acelaşi timp, poate fi receptat şi ca o invitaţie în Botoșani pentru cei care încă nu au ajuns pe al nostru plai”, spun tinerele în descrierea piesei.