Mai mulți bătrâni, înșelați prin metoda împrietenirii. Cum au rămas fără bani


Ultimul update: Luni 04 Noiembrie 2019 18:33
Data publicarii: Luni 04 Noiembrie 2019 17:06
Categorie: Stiri Diverse

Un individ de 62 de ani din Olt a reușit să păcălească mai mulți bătrâni din cel puțin cinci județe, prin așa-zisa metodă a împrietenirii.

Luați prin surprindere de pretinsa revedere a unei cunoștințe vechi, oamenii nu apucau să se dezmeticească decât după ce rămâneau fără bani.

Mai mult, escrocul îi punea să păzească mașini pe stradă, susținând că acolo se va întoarce să le returneze banii, deși, evident, pleca fără a privi înapoi. Astăzi a venit în Gorj, să returneze o parte din prejudiciu.

Victimele erau abordate pe stradă, la întâmplare. Păgubiții sunt însă persoane în vârstă, credule, pe care necunoscutul reușea repede să le păcălească sub pretextul că s-au cunoscut cu ani în urmă.

Victimă: „Zice, n-am, n-am schimbat, dă-mi și mie niște bani mărunți. Aveam două milioane de câte un milion. I le dădui pe alea, se duse mai încolo și se întoarse înapoi. Eu am stat pe piatră acolo, că mă dusesem să stau lângă mașină. M-a lăsat să păzesc mașina”.

De cele mai multe ori, păgubiții erau puși să aștepte banii lângă o mașină aleasă la întâmplare pe stradă. Ghinionul escrocului a fost că, la Târgu Cărbunești, a ales mașina unui fost polițist, care a aflat repede ce se întâmplă și a alertat autoritățile.

Ion Fugaru, fost polițist: „Soția când a mers la mașină a găsit acel bătrân pe bancă și când a văzut că vine, soția s-a dus și a zis ce faci tataie, iar te păcăli escrocul ăla - păi pe dumneata te așteptăm că zicea că se duce să cumpere ceva la magazin și să aștept, că ieșiți dumneavoastră din casă”

În cele din urmă, polițiștii din Gorj au dat de urma individului și au aflat că acesta mai avea la activ fapte de acest gen și în județele Olt, Argeș, Dâmbovița și Dolj.

Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj: „La nivelul județului Gorj există în prezent nouă plângeri pentru această faptă, iar dacă există persoane care au fost păgubite și nu au depus plângeri sunt așteptate la sediile polițiilor pentru depunerea de plângeri.”

Polițiștii au calculat până acum un prejudiciu de 5300 de lei. Suspectul este cercetat pentru înșelăciune, dar - pentru că a început să înapoieze banii și să se împace cu victimele, - cercetările ar putea fi oprite.

Incendiu la un azil de bătrâni din Bistriţa. Nimeni nu ştie de la ce a pornit focul
Doi bătrâni jefuiți de 3 indivizi care s-au dat drept instalatori. Suma furată
Au răspuns la telefon și și-au pierdut toți banii. Ce au pățit 2 bătrâni din Bacău
VIDEO PROTVPLUS.RO