Au răspuns la telefon și și-au pierdut toți banii. Ce au pățit 2 bătrâni din Bacău

04-07-2019 16:39


Metoda accidentul face şi acum victime, deşi autorităţile i-au anunţat pe oameni de nenumărate ori să fie atenţi. Doi soţi din Bacău, de 78 şi 76 de ani, şi-au pierdut toţi banii: peste 2.000 de euro.

I-au dat unui străin după ce au primit un telefon şi au fost anunţaţi că fata lor din Spania are nevoie de bani după un presupus accident. Şocaţi, bătrânii nu au mai verificat informaţia şi au fost păcăliţi.

Cei doi soţi au fost sunaţi pe telefonul fix şi anunţaţi că fiica lor are nevoie de 10.000 de euro pentru a scăpa cu viaţa. Vecinii bătrânilor spun că indivizii au acţionat dintr-un taxi, parcat la câteva străzi distanţă. În maşina s-ar fi aflat şi o femeie care juca rolul presupusei fiice şi striga după ajutor prin telefon. Un tânăr s-a dus la poarta familiei şi a luat peste 2.000 de euro.

Vecin: "Taxiul a stat acolo la pod şi a coborât numai o doamnă slăbuţă şi se căina să o ajute că are probleme la coloană."
Reporter: "Ea a venit să ia banii?"
Vecin: "Nu. A venit o singură persoană."

Femeia era convinsă că vorbeşte cu fiica din Spania şi imediat a adunat toţi banii din casă. Oamenii spun că bătrânii, speriaţi, nu au cerut ajutor.

Vecin: "I-am zis că putea să vină să mă anunţe dar a zis că nu i-a lăsat hoţul. A zis că a bruscat-o şi pe ea şi pe el şi le-a luat banii cu forţa."
Reporter: "Era speriată femeia?"
Vecin: "Da era speriată şi avea şi urme cum a strâns-o de faţă. A vrut să îmi ceară ajutor dar nu a lăsat-o banditul."

Tot vecinii au fost cei care i-au îndemnat pe bătrâni să sune la poliţie.

Vecină: "Mai întâi culeg informaţii ca apoi să pună în plan jaful."
Reporter: "Profită de slăbiciunea bătrânilor?"
Vecină: "Absolut numai bătrânii pică victime. S-a mai întâmplat la 2 bătrâni aceeaşi metodă au avut."

Cătălina Păduraru - IJP Bacău: "Poliţiştii au stabilit un cerc de suspecţi şi desfăşoară măsuri specifice pentru identificarea şi prinderea autorilor în cel mai scurt timp de înşelăciune prin metoda accidentul. Recomandăm cetăţenilor să nu dea curs indicaţiilor primite la telefon."

Poliţiştii încearcă să dea de urma indivizilor care i-au lăsat pe bătrâni fără bani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO