Iulian Rotariu a câștigat ultramaratonul Nomad. A alergat nonstop 270 de km, terminând în 3 zile o cursă care dura 4 zile

Ultima actualizare: 26-01-2022 15:52
Iulian Rotariu a câștigat ultramaratonul Nomad. A alergat nonstop 270 de km, terminând în 3 zile o cursă care dura 4 zile
Facebook/ ISU Botoșani

Pompierul român Iulian Rotariu a câștigat în stil de mare campion ultramaratonul Nomad din Laponia, pe care l-a terminat după doar 3 zile, deși competiția este programată pe durata a 4 zile. Rotariu a alergat nonstop 270 de km, la -40 de grade.

 

Iulian Rotariu este pentru a cincea oară campion mondial, după ce a câștigat în doar 3 zile ultramaratonul Nomad din Laponia, o competiție extremă programată pentru durata a 4 zile.

Românul a alergat nonstop 270 de kilometri la temperaturi care au coborât și la -40 de grade, pentru copiii bolnavi de autism din Botoșani.

”Iulian Rotariu continuă să uimească o lume întreagă prin faptul că reușește, tot timpul, să-și depășescă limitele!

În urmă cu puțin timp, organizatorii au anunțat pe pagina oficială de facebook că Iulian a ajuns la linia de finish.

Având în vedere faptul că durata ultramaratonului NOMAD LAPAND era de patru zile, dar colegul nostru a terminat cursa astăzi, se pare că acesta se află în fața unui nou record.

Așteptăm confirmarea oficială a celor de la Canal Aventure!

Cuvintele sunt prea puține pentru a descrie voința de care ai dat dovadă, Iulian!”, au scris miercuri cei de la ISU Botoșani, pe pagina lor de Facebook.

A câștigat toate cursele extreme la care a participat

Iulian Rotariu, care are 46 de ani, a câştigat toate cele patru curse extreme organizate în Australia (522 km- şapte etape), Mozambic (220 km- cinci etape), Vietnam (160 km- patru etape) şi Bolivia (220 km- în şase etape).

Concurenții au avut de parcurs în Laponia o distanță de 270 de kilometri, în condiții extreme.

Iulian Rotariu a fost singurul român înscris în această cursă, el participând în scop caritabil, încercând să sprijine activitatea Asociației Părinților Copiilor cu Autism Botoșani.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO