Imaginile cu animale sălbatice din România, admirate de români

Ultima actualizare: 14-10-2021 11:03

Grație tehnologiei, putem admira de acasă secvențe rare din viața sălbăticiunilor aflate în locuri greu accesibile omului de rând.

Pădurile României sunt pline de camere de supraveghere folosite la monitorizarea faunei. Cei care le urmăresc postează adesea cele mai interesante momente, care sunt foarte apreciate în mediul virtual.

Într-un birou, colegii și-au făcut un obicei ca în pauză să se uite împreună la imaginile cu animale sălbatice postate pe rețelele sociale. Au descoperit un filmuleț despre obiceiurile zimbrilor care seamănă foarte mult cu cele ale oamenilor.

Silvicultorii, administratorii parcurilor naționale și organizațiile de mediu care au în grijă fauna sălbatică au montat mii de camere de supraveghere în adâncul pădurii sau în vârf de munte. Folosesc imaginile în scop științific dar, pe cele mai interesate, le postează și pe internet.

În munții Făgăraș, de exemplu, sunt cel puțin 150 de camere cu senzori de mișcare care pot filma ziua, dar și noaptea. Surprind secvențe foarte rare cum ar fi rotitul cocoșului de munte sau plimbarea de noapte a unei familii de râși. Adesea echipamentele cad pradă curiozității sălbăticiunilor.

„Urșii fac glume cu camerele noastre. Le lovesc, le mută și o întoarce pe partea opusă”, spune un biolog.

Viralizate pe rețelele sociale, imaginile stârnesc nu doar amuzamentul, ci și dorința privitorilor de a ieși în natură.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO