Hamacele, o atracție a verii. Cât costă un model care se transformă în cort
Tot mai îndrăgite de romani, hamacele au devenit o atracție a acestei veri și un simbol al relaxării, iar oferta satisface orice gust.
Pe piață găsim modele simple, din panză sau din sfoară, dar și unele sofisticate, din matase. Există și hamace acoperite, cu plasă contra insectelor, dar și unele care devin adevărate corturi suspendate.
Locuri în care să le atârni sunt pretutindeni.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Un hamac înseamnă, printre altele, să iți agăți grijile într-un copac și să uiți de ele.
Abigail Laszlo: „Îmi place, îmi petrec timpul liber aici, să citesc o carte sau să dorm sau să ascult muzică.”
Antreprenorii din turism au transformat hamacul în mijloc de seducție. O familie din Brazilia - venită pentru un tur al României - a ales locul de cazare când a văzut hamacul într-o fotografie de pe pagina de prezentare a unui camping.
Mauro Godinho, turist: „Am crescut pe plajă, așa că având un hamac este ca și cum aș avea o bucățică de Brazilia oriunde aș merge.”
Janos Kelemen, antreprenor: „Hamacul în principiu este un simbol al relaxării, cum îl văd eu cel puțin, lumea imediat cum vede un hamac zice: a, ce fain, ne relaxăm acolo."
Pe piață există zeci de modele de hamace. De la cele mai simple - din pânză și sfoară - până la unele care stransforma în corturi suspendate.
Cele din urma asigura protecție împotrivă vântului și țânțarilor.
Un hamac multifuncțional, care se tranforma în cort, costă între 300 și 900 de euro - în funcție de câți oameni pot urca în el.
Dana Sommer, importator de hamace: „Vânzările ne-au depășit așteptările, au fost cu undeva la 20% peste ce aveam noi în anii precedenți. Am tras și noi concluzia că este un efect al pandemiei, că lumea a stat sub cheie și a simțit nevoia acesta de evadare.”
Au apărut și escapade în care turiștii sunt invitați să se odihnească în hamace agățate între stănci, la mare înălțime.
Mircea Suman, secretar general Clubul Alpin Român: „Este un mod inedit de a folosi hamacele, mulți dintre ei sunt fani hamace, așa că pentru ei este extrordinar să poată să stea cu ele la înălțime, vorbim de câteva sute de metri de hău."
Alții - în schimb - își alină dorul de ducă atârnând un hamac pe balcon ori în casă.