Expoziţie cu creaţii arhitecturale pentru câini, la Londra. Cum au reacționat animalele
Nu se întâmplă prea des să vedem câini într-o expoziţie, în primul rând pentru că nu li se permite accesul. Ei bine, unele reguli sunt făcute pentru a fi încălcate.
În Londra s-a deschis o nouă expoziţie cu creaţii arhitecturale dedicate... câinilor. Patrupezii au voie să intre, numai că trebuie să-şi ţină labele departe de... operele de artă.
Intitulată sugestiv "Arhitectură pentru Câini", galeria oferă vizitatorilor ocazia să admire o serie de creații realizate special pentru cel mai bun prieten al omului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Printre designuri se remarcă un hamac pentru terrieri sau o căsuță interactivă pentru cățeii din rasa beagle. Expoziția este creația designerului japonez Hara Kenya, directorul artistic al unei mari companii nipone de produse casnice.
Simon Wright, director: "Este designer, dar e fascinat, de asemenea, de arhitectură. Și mă gândesc că ideea principală aici este cum poate fi reinterpretată anvergura obiectelor. Arhitectura și designul sunt mai mereu create pentru oameni. Aici sunt luați în calcul și câinii, dar și cum interacționează cu oamenii."
Creatorul a fost inspirat în creațiile sale de o experiență avută în copilărie.
Simon Wright: "E o întâmplare din copilăria lui. Avea un cățel, un mic spitz japonez, care își făcuse obiceiul să stea urcat pe cușca lui, într-o mică uliță. Și așa, câinele era la același nivel cu designerul, pe când era copil. Iar interacțiunea asta, cu un copil și un câine aflați la același nivel, s-a dovedit a fi o inspirație pentru unele dintre creațiile sale."
Câinii nu sunt doar punctul central al expoziției: au voie să o și viziteze. Numai că regulile sunt clare: nu li se permite să atingă sau să se urce pe exponate. Organizatorii au creat totuși mai multe copii, pentru cățeii care vor neapărat să interacționeze cu operele de artă.
Simon Wright: "Bineînțeles, acestea sunt opere de artă. Așa că e o provocare să permitem oamenilor să intre aici împreună cu prietenii lor patrupezi, dar cred că o să le placă foarte mult. Am creat cinci replici ale acestor obiecte, așa că pot să le atingă și să se joace cu ele. "
În total, sunt expuse 16 creații ale unor arhitecți de top. Expoziția va rămâne deschisă la centrul cultural japonez din Londra până pe 10 ianuarie anul viitor.