Nord-coreenii, obligaţi să-și predea câinii de companie pentru a fi folosiți ca hrană

Ultima actualizare: 21-08-2020 08:07
Kim Jong Un
Getty

Cetățenii din Coreea de Nord sunt forțați să își predea câinii de companie pentru a fi folosiți drept hrană în restaurantele din Phenian.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, susține că aceste animale de companie sunt deținute de elita capitalei și sunt văzute de autorități ca fiind un simbol al „decadenței occidentale”, din moment ce oamenii de rând dețin porci sau alte animale, transmite Sky News.

Autoritățile locale ar fi identificat gospodării care dețin câini pe post de animale de companie, iar locuitorii sunt forțați să renunțe la ei.

Unele animale vor fi duse în grădinile zoologice, iar altele, în restaurante
 

Unii câini vor fi duși în grădinile zoologice, în timp ce alții vor ajunge pe mesele mai multor restaurante.

Carnea de câine este populară în China și în Peninsula Coreeană, deși consumul este din ce în ce mai redus în Coreea de Sud.

Stăpânii acestor animale ar fi intrigați de decizia liderului nord-coreean și l-ar critica „pe la spate”, însă nu pot face nimic, transmite o sursă.

„Oamenii obișnuiți cresc porci sau alte animale în gospodăriile lor, însă elita crește câini drept animale de companie, iar acest lucru ar fi stârnit resentimente puternice în rândurile clasei inferioare”, mai spune sursa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO