Elevii veniți în România prin programul Erasmus au avut o săptămână de activități în natură. Ce obiective au vizitat
O săptămână plină de provocări și de amintiri de neuitat pentru elevii străini din cadrul programului Erasmus, veniți în România într-un schimb de experienţă.
Copiii au plantat copaci, au curăţat albia râului Slănic din staţiunea Slănic Moldova, dar au vizitat castelul Bran și salina din Târgu Ocnă.
Elevii au ajuns în România în cadrul programului Erasmus și au avut parte, timp de o săptămână, de o mulțime de activități în natură, de la plantarea brazilor, până la ecologizarea albiei râului Slănic din staţiunea Slănic Moldova.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Liliana Adochiţei, coordonator proiect: „Proiectul se numeşte Tineret Verde în Acţiune. Sunt elevi din şase ţări: România, Spania, Germania, Italia, Bulgăria şi Turcia. Scopul acestui proiect este să îi apropie pe tineri de natură să îi înveţe să iubească şi să respecte natura.”
După ce miercuri elevii au vizitat castelul lui Dracula la Bran, ieri au intrat în salina de la Târgu Ocnă. Au avut și o experienţă unică în codrii Slănicului, împreună cu echipa Salvamont Bacău, de la care au învăţat să acorde primul ajutor.
Profesoară în engleză: „Vom curăţa râul de lângă noi, râul Slănic, apoi vom urca şi vom mânca”.
După o drumeţie pe munte care a durat aproape 2 ore, elevii s-au bucurat din plin de un gulaş vânătoresc pregătit de pădurari la un canton ascuns în pădure.
Gabriel Vrabie, elev: „A fost o experienţă destul de dificilă şi eu m-am străduit. A fost şi greu nu neapărat traseul cât că a fost noroi.
Reporter: „Una peste alta, o experienţă interesantă. O experienţă.”
Profesorii care i-au însoţit spun că această experienţă poate lega prietenii care să dureze o viaţă.
Reporter: „A fost dificil pentru ei să strângă mizeria lăsată de alţii?”
Marian Revert Sanz, profesoară Spania: „Nu a fost dificil pentru ei pentru că au învăţat la şcoală în ţările lor că trebuie să facă asta şi că este datoria lor să aibă grijă de planetă”
Obosiţi, dar încântaţi de ziua petrecută în pădure, copiii au fost duşi cu autocarul la Bacău unde astăzi cei mai meritoşi dintre ei vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi. Sâmbătă programul ajunge la sfârşit, iar copiii vor fi duşi la aeroport pentru a pleca spre casă.