Elevele musulmane vor fi întrebate dacă poartă hijab. Motivul autorităților britanice


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2017 21:22
Categorie: Stiri Diverse
Elevele musulmane

Inspectorii școlari din Anglia au fost rugați să întrebe elevele de religie musulmană, de la nivelul claselor primare, dacă poartă un hijab sau un veșmânt similar, a anunțat un oficial britanic.

 Amanda Spielman, șeful Ofsted și inspector șef școlar, a declarat că acțiunea este gândită inclusiv pentru situațiile în care purtarea unui hijab "ar putea fi interpretată ca o sexualizare" a fetelor la vârsta de patru sau cinci ani, în ciuda faptului că majoritatea învățăturilor islamice arată că femeile trebuie să-și acupere capul la pubertate, scrie The Guardian.

Anunțul îmbracă forma unei recomandări a inspectorilor, susținând că respectă alegerea părinților care decid dacă doresc sau nu să-și educe copilul în conformitate cu normele culturale și religioase.

"În încercarea de a aborda aceste preocupări și în conformitate cu practica noastră actuală, în ceea ce privește evaluarea dacă școala promovează egalitatea pentru copiii lor, inspectorii vor vorbi cu fetele care poartă astfel de articole de vestimentare pentru a afla de ce fac acest lucru în școală.

" Îndemnăm orice părinte sau cetățean care are o preocupare cu privire la grupurile fundamentaliste care influențează politica școlară sau care încalcă legea egalității de a face o plângere la școală. Dacă școlile nu acționează în privința acestor plângeri, ele pot fi făcute direct la Ofsted", a declarat Sielman.

Anunțul vine în urma cerințe emise ca reacție a afacerii "calului troian" care a izbucnit la Birmingham în 2014, ceea ce provoca controverse legată de influența islamică din școli.

 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO