Unicul supraviețuitor al zborului L-410, salvat de o profesoară „eroină”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2017 16:18
Categorie: Stiri Diverse
Unic supraviețuitor

Fetița în vârstă de 3 ani, singura supraviețuitoare a zborului L-410 care s-a prăbuțit în estul Rusiei, a fost salvată de o profesoară.

Olga Zhasmina, în vârstă de 44 de ani, este o profesoară care s-a sacrificat pe sine pentru a salva o copilă, pasageră în avionul care s-a prăbușit în regiunea Khabarovsk, scrie Siberian Times.

Atunci când salvatorii au ajuns în zona avionului prăbușit au observat că fetiția era în viață, dar femeia nu a mai putut fi salvată, impactul cu solul fiindu-i fatal.

Fetița este unica supraviețuitoare a zborului.

„Când martorul a alergat spre avionul avariat, acolo era liniște cu excepția unui copil care plângea”, a declarat Natalia Petukhova.

„Pentru a preveni izbucnirea unui incendiu, am deconectat acumulatorul cu mâinile goale, deși de obicei aveți nevoie de o șurubelniță pentru a face acest lucru. Apoi am auzit că cineva care plângea. Fata stătea pe scaun, purtând o centură de siguranță, lângă o femeie.Această femeie era Olga Laponnikova.  Ea a acoperit-o pe copilă cu propriul ei corp”, a mărturisit un martor.

„Este cu adevărat o tragedie. Este foarte dureros pentru mine și pentru orice cetățean din Nalkan. Am auzit de la oamenii care au fost acolo că au găsit-o pe Olga care a acoperit-o pe copilă cu propriul ei corp.Sunt singură că fetița va rămâne cu traume. Olga era un om extraordinar”, a declarat Tatiana Fonova, o apropiată a Olgăi.

Sursa: Siberian Times

VIDEO PROTVPLUS.RO