Dorel a pățit-o crunt. Bărbatul a aruncat o doză de bere, iar gestul l-a costat 5.000 de euro și închisoare cu suspendare
Dorel L., un bărbat din satul Butani, județul Bihor, a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi obligat să achite daune morale în valoare de 5.000 euro pentru că a aruncat cu o doză de bere în capul unui jandarm chemat să-l liniştească.
În seara zilei de 17 ianuarie 2022, băut fiind, bărbatul a provocat un scandal într-o sală de jocuri, iar situația a fost reclamată prin apel la 112, informează ebihoreanul.ro.
Ajunși la fața locului, un jandarm și un polițist nu au reușit să-l calmeze pe Dorel. Bărbatul a început să-i înjure pe oamenii legii, iar la un moment dat l-a lovit cu o doză de bere în cap pe jandarmul care i-a cerut să se legitimeze.
Dorel a fost încătuşat imediat şi condus la sediul Poliţiei Aleşd. În cele din urmă, cazul a ajuns în instanță.
Magistrații l-au condamnat pe bărbat la 6 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere a pedepsei pe un termen de 2 ani.
De asemenea, Dorel a fost obligat să presteze muncă voluntară în cadrul Primăriei Măgeşti sau Aştileu pentru o perioadă de 60 zile şi să urmeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Bihor.
Instanţa a admis parţial şi pretenţiile civile formulate de jandarmul agresat, care i-a cerut atacatorului său daune morale în valoare de 10.000 euro, plus plata cheltuielilor cu avocatul.
Mai exact, Dorel trebuie să-i plătească omului legii 5.000 de euro, plus cheltuieli de judecată în cuantum de 3.000 lei.
"Inculpatul a nesocotit de o manieră nepermisă respectul datorat autorităţilor de stat şi funcţionarilor care exercită o activitate în cadrul acestora, aducând atingere demnităţii, onoarei şi prestigiului profesiei părţii civile. Fapta comisă denotă îndrăzneala inculpatului, precum și ignorarea regulilor sociale elementare, a principiilor morale de bază şi sfidarea autorității statului.
Faptele inculpatului au provocat părţii civile o stare de disconfort moral, emoţional şi social, dar şi un prejudiciu de imagine în cadrul grupului profesional din care face parte, în rândul membrilor familiei şi în cercul de cunoscuţi", se arată în hotărârea judecătorească pronunţată marţi.
Sentința nu este definitivă, putând fi atacată de ambele părţi, cu apel.