Don Diablo a vândut un NFT cu 1,2 milioane de dolari celui mai mare muzeu din Barcelona

Ultima actualizare: 12-01-2022 13:03
neversea, don diablo

Pentru Don Diablo a depăși o limită nu a părut niciodată imposibil, o să ne convingem și noi de acest lucru în 2022 la cea de-a patra ediție a festivalului Neversea.

Noua ambiție a DJ-ului care ocupă locul 7 în Top 100 DJ Mag a fost aceea de a participa la licitația organizată de celebra casă Sotheby’s … A reușit!

Este unul dintre artiștii care a experimentat tot de la apariții pline de emoție, până la noile tehnologii. Olandezul Don Diablo are predigree si puțin din NFT, pentru că e “uNForgeTable”; acum dincolo de jocul de cuvinte, boss-ul Hexagon a reușit să vândă primul concert NFT din lume, “Destination Hexagonia” cu o sumă uriașă – 1,2 milioane $, echivalentul a 600 cpryptomonede Etherum.

Tema sci-fi a show-ului a fost filmată pe parcursul unui an, în colaborare cu gaficianul video Paul Snijder, show-ul lui Don Diablo fiind creat special pentru a fi licitat. Show-ul “Destination Hexagonia” a fost vândut în doar câteva minute.

La finalul anului 2021 duce totul la un alt nivel! Pionierul future house a lansat un nou proiect

‘HΞXHIBIT III‘ – o colecție digitală care are corespondență în lumea reală. Noul proiect al olandezului a fost văndut unui muzeu care deține opere originale ale unor mari artiști precum Andy Warhol, Keith Haring sau Jean-Michel Basquiat. Opera lui Don Diablo a fost achiziționată cu suma de 1.2 milioane dolari, fiind pentru prima dată în istorie când o operă de artă, în format fizic este atașată unui NFT.

“Acest nou proiect este o continuare a muncii mele în domeniul conținutului digital, e o altă conexiune între cel care creează și cel care colecționează. Asta e partea frumoasă a artei digitale și cred că acesta este începutul unei noi aventuri. Cred că nu mă grăbesc atunci când affirm că NFT sunt aici și vor fi multă vreme de acum înainte. Arta digitală a apărut acum mulți ani, dar pandemia a făcut ca acest concept artistic să revină la viață. Acesta este viitorul”, a declarat Don Diablo.

Opera lui Don Diablo va fi expusă la Muzeul de Artă Modernă MoCo din Barcelona, după ce timp de două zile a fost expusă în centru orașului Amsterdam.

Ediția 2022 a festivalului Neversea va avea loc în perioada 7-10 iulie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO