Descoperirea făcută de gropari la deshumarea unui soldat mort de 7 ani. „Ne-am mirat toți când am deschis sicriul”

Ultima actualizare: 12-01-2022 14:00
Gropar
BZI

Un gropar de la cimitirul Eternitatea din Iași a făcut o descoperire tulburătoare la dezgroparea unui soldat care decedase cu șapte ani în urmă.

Nu săpatul gropii este cea mai grea parte a meseriei, deși munca devine dificilă în unele condiții meteo. „Adevărata provocare vine atunci când sunt pus în postura de a face o deshumare pentru a elibera un loc de veci”, a spus Costică Colotin pentru BZI.

Bărbatul a povestit că în cei 18 ani în care a lucrat ca gropar a trecut prin mai multe situații la care a rezistat cu greu. Unul dintre acestea a fost când a trebuit să dezgroape un soldat mort pe câmpul de luptă. Trupul acestuia nu s-a descompus, rămânând în mare parte intact atunci când a fost deshumat, după șapte ani.

„La un moment dat a fost nevoie să fie deshumat un soldat, ne-am mirat toți când am deschis sicriul și am observat că nu avea corpul descompus, era așa ca un fel de gelatină mai mult. Probabil din cauza soluțiilor cu care a fost îmbălsămat trupul soldatului, nu-mi dau seama exact de ce era așa”, a mai spus groparul Costică Colotin pentru sursa ciată.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO