Delfinii „stresați” au atacat un grup de înotători. Sunt patru victime, cu mușcături și coaste rupte
Mai mulți delfini au atacat un grup de înotători, care au ieșit din „confruntare” cu câteva fracturi și urme de mușcături. Atacul mamiferelor simpatice nu este însă complet neobișnuit, chiar dacă evenimentele de acest gen sunt rare.
Delfinii sunt percepuți ca vietăți jucăușe, care nu se tem de oameni, ba chiar, uneori, se joacă cu aceștia în apă. Însă, atunci când sunt deranjați sau iritați, pot deveni violenți- așa cum s-a întâmplat duminică, 16 iulie, pe o plajă din centrul Japoniei, arată publicația Daily Star.
Un grup de delfini a atacat patru persoane care înotau, iar victimele au fost mușcate și s-au ales chiar și cu fracturi în urma loviturilor puternice. Astfel, un bărbat de 60 de ani are câteva coaste rupte, arată sursa citată.
Pe plaja Suishohama din orașul Mihama, prefectura Fukui, duminică dimineața, un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, a rămas cu urme de mușcături pe braț după ce s-a întâlnit cu delfinii în larg.
Mai târziu, în cursul aceleiași zile, alte două persoane au fost rănite în același mod.
Comportamentul mamiferelor nu este nemaiauzit, însă nu este nici comun. Ca atare, au fost instalate panouri care îi avertizează pe oameni să se ferească și să nu-i atingă.
Oamenii de știință susțin că înotul alături de oameni este „incredibil de stresant" pentru delfinii cu botul mare sălbatici. Obiceiurile mamiferelor sunt perturbate de această apropiere, incidente similare având loc și în alte părți ale lumii.
În 2013, două femei au fost rănite de delfini care înotau în largul coastei Irlandei, în decurs de 10 zile, una dintre ele alegându-se cu o coastă ruptă.
Cinci ani mai târziu, un grup de oameni au fost salvați din apă, după ce au fost încercuiți de un grup de delfini.
Agresivitatea mamiferelor a fost deseori observată și față de alte creaturi marine, în Cornwall, în sud-est, apărând imagini cu delfini aruncând marsuini în aer.