Cum se negociază prețul mieilor de Paște: ”La cine e îmbrăcat mai bine, rămâne prețul așa”
Sâmbătă au fost bătaia peștelui și ”marea alergare a mieilor”, în târgurile din toată țara. Duminică, catolicii sărbătoresc Paștele, iar la ortodocși va fi Duminica Floriilor și au dezlegare.
Așa că, și unii și ceilalți au fost extrem de atenți la ce vor pune pe mese și cu câți bani vor rămâne în portofele.
25 de turme de miei, cu tot cu ciobani, au sosit sâmbătă noapte în București.
La singurul târg de miei vii din București, deschis în zona Apărătorii Patriei, negocierea pleacă de la 25-26 de lei pe kilogramul de carne în carcasă. Dar ciobanii sunt dispuși să negocieze până la 22 de lei.
Au adus exemplare din toate rasele crescute în țară și fiecare miel ales de cumpărături e verificat obligatoriu de medicii veterinari.
Credincioșii catolici, care sărbătoresc duminică Paștele, n-au stat prea mult să aleagă.
Ciobanii se vor întoarce la stână, iar de duminică 1 aprilie și până pe 7 aprilie vor umple țarcurile zilnic, pentru cumpărătorii ortodocși.
Mihăilă Badea, crescător: ”Mai lăsăm un leu-doi, ne uităm și la persoană... Care e îmbrăcat mai bine, are buzunarele mai pline... rămâne prețul așa!”
Între timp, a fost ultima strigare a peștelui, înainte de dezlegarea de duminică. La piața de pește, vânzătorii trag tare, ca să facă față cozii. Clienții, cu pungile pline, împărtășesc entuziaști rețete.
Față de acum câteva săptămâni, crescătoriile și pescăriile românești au livrat cantități mari de sturion, crap și știucă, dar și caraș, plătică și roșioară, care costă între 4 și 7 lei kilogramul.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!