Papa Francisc: ”Să ne fie rușine că lăsăm tinerilor o lume divizată de neînțelegeri și războaie”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 31 Martie 2018 08:33
Categorie: Stiri externe

"Să ne fie ruşine că le lăsăm copiilor noştri o lume divizată de războaie şi devorată de egoism". Papa Francisc a rostit aceste cuvinte la finalul procesiunii Drumul Crucii, ce reface paşii lui Iisus spre răstignire.

Sfântul Părinte le-a cerut credincioşilor să caute în suflet ruşinea pentru faptele lor care alimentează răul din lume.

20 de mii de credincioşi, mulţi având lumânări aprinse în mâini, au asistat la procesiunea Drumul Crucii de la Colosseum. Ritualul multisecular reface drumul Mântuitorului spre cruce.

Doi soţi sirieni, dar şi câteva călugăriţe dominicane, de origine irakiană, au purtat crucea de mari dimensiuni pe parcursul uneia dintre cele 14 etape tradiţionale ale traseului.

Pe lângă preocuparea Sfântului Părinte pentru soarta refugiaţilor, ceremonia a arătat şi interesul lui pentru tineri. Anul acesta, textele religioase care marchează opririle pe traseu au fost scrise de 15 liceeni şi studenţi din Roma.

La finalul procesiunii, Papa a vorbit le-a vorbit credincioşilor despre ruşine şi căinţă. Şi a deplâns o lume în care mândria, aroganţa şi egoismul umbresc cel mai adesea smerenia şi generozitatea.

Papa Francisc: "Trebuie să simţim ruşine, fiindcă generaţiile noastre le lasă tinerilor o lume divizată de neînţelegeri şi de războaie. Le lasă o lume devorată de egoism, unde tinerii, cei slabi, cei bolnavi şi cei bătrâni sunt marginalizaţi."

Tot vineri seară, Sfântul Părinte a luat parte şi slujba din Vinerea Mare, oficiată la Bazilica Sf. Petru. Vârsta a început să îşi spună cuvântul şi pontiful de 81 de ani a întâmpinat greutăţi când s-a prosternat în faţa altarului.

Anul acesta, autorităţile au sporit măsurile de securitate, de teama unor atacuri teroriste. Au fost create mai multe filtre de securitate, la principalele puncte de acces către Vatican şi Colosseum. Poliţia italiană a făcut sătpămâna aceasta patru raiduri în care au arestat şapte persoane, suspectate de terorism. Unul dintre indivizi plănuia să folosească un camion pentru a omorî credincioşii veniţi să participe la procesiune.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO