Creatura uimitoare filmată când iese din ocean. Este „cea mai periculoasă din lume”. VIDEO
Mai mulți turiști care se aflau pe o plajă din Australia au avut parte de scene uimitoare când o pasăre rară, considerată „cea mai periculoasă din lume”, a ieșit din mare și a venit aproape de ei.
Inițial, aceștia au crezut că este vorba despre o țestoasă sau un rechin. Pe măsură ce animalul a început să se apropie de țărm, oamenii au început să îl filmeze.
De la distanță, doar capul și gâtul animalului sunt vizibile, dar când a ajuns la mal, și restul corpului său închis la culoare a devenit vizibil, conform Miami Herald.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Animalul filmat este un cazuar, potrivit Departamentului pentru Mediu și Știință din Queensland. Este o specie de pasăre de mari dimensiuni, nezburătoare, specifică pădurii tropicale australiene.
Aceste păsări pot ajunge la o înălțime de aproximativ 2,5 metri și la aproximativ 167 de kilograme și pot avea un comportament „imprevizibil”, conform sursei citate.
Datorită mărimii, forței și ghearelor în formă de pumnal, cazuarii sunt considerați „cea mai periculoasă pasăre din lume".
„Cazuarii pot înota și vor intra în apă pentru a trece de pe o parte pe alta a unui râu sau dacă se simt amenințați de câinii domestici sau de un alt cazuar cu care este implicat într-o dispută teritorială", a declarat Stephen Clough, de la Departamentul pentru Mediu și Știință din Queensland.
„Nu știm sigur cât timp a stat acest animal în apă sau de ce s-a dus să înoate, dar imaginile sunt uimitoare", a mai spus Clough.
Doar 4.000 de cazuari ar mai exista în Queensland, pe măsura pierderii habitatului lor natural. De asemenea, multe exemplare mor lovite de mașini sau ucise de câini.