Clădirea Guvernului și Palatul Cotroceni, colorate în roz de Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân
Palatul Victoria va fi colorat în roz, joi seară, între orele 20,00 - 24,00, pentru a marca Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân, potrivit unui comunicat al Guvernului.
"Cancerul de sân reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, iar lupta împotriva acestei boli presupune un efort concertat al instituţiilor statului, al societăţii civile şi al cetăţenilor. Guvernul României are în derulare un Program naţional screening pentru cancerul sân, finanţat din fonduri europene, dar foarte importante sunt şi programele derulate în paralel de organizaţiile neguvernamentale, asociaţii şi fundaţii care sprijină femeile din România şi care duc campanii de informare şi de depistare a cancerului la sân", se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că, începând cu anul 2014, România s-a alăturat ţărilor care desfăşoară, în data de 1 octombrie, acţiuni ce au ca scop creşterea gradului de conştientizare a ceea ce se poate face pentru a preveni cancerul de sân.
Și Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, joi seara.
"Pe 1 octombrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân. Administraţia Prezidenţială se alătură şi în acest an campaniei de conştientizare a importanţei prevenţiei şi depistării precoce a cancerului la femei. Cu această ocazie, în semn de solidaritate şi empatie cu pacientele cu cancer de sân, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoarea-simbol a acestui eveniment, astăzi, începând cu ora 20,00", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.
Potrivit sursei citate, în România, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în rândul femeilor, în procent de 80% din cazuri boala fiind depistată în fază avansată.
"În diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor oncologice, cunoaşterea este putere. Din acest motiv, educarea şi conştientizarea sunt vitale pentru prevenirea şi depistarea promptă a bolii, permiţând decizii de tratament precise şi informate. De aceea, creşterea nivelului de alfabetizare în sănătate devine prioritară, pentru toate categoriile de vârstă, prin programe educaţionale şi de informare personalizate", evidenţiază Administraţia Prezidenţială.