Ședință de Guvern. Se alocă fonduri nerambursabile pentru şcoli, în contextul Covid-19

Ultima actualizare: 24-08-2020 17:30
Guvern
Inquam/ George Calin

Guvernul s-a reunit, luni în şedinţă, de la ora 16,30, la Palatul Victoria, a anunţat Biroul de presă al Executivului.

Guvernul urmează să aprobe un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării în condiţii de prevenţie a activităţilor didactice aferente anului şcolar 2020 - 2021 în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2.

"Vor fi achiziţionate prin POC tablete pentru uz şcolar cu acces la internet, precum şi alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediu online pentru 400.000 elevi. În ceea ce priveşte investiţiile din cadrul POIM, vor fi achiziţionate echipamente de protecţie medicală de tip dezinfectanţi şi containere mobile sanitare în cadrul unităţile şcolare", conform notei de fundamentare a proiectului, citată de Agerpres.

Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă aflat pe ordinea de zi vizează modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, pentru abrogarea unor prevederi legale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Totodată, pe agenda Executivului, se află memorandumul "Decizie privind participarea sau neparticiparea României la Fondul pan-european de garantare pentru COVID-19, implementat de Banca Europeană de Investiţii".

Un alt memorandum vizează negocierea unui acord guvernamental România - Kuweit privind cooperarea în combaterea criminalităţii organizate şi a terorismului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO