Cinema pe apă și concerte la balcon, noile oferte în timpul pandemiei

Ultima actualizare: 20-07-2020 08:46

Cinematografele în aer liber au devenit populare în ultimele luni și, inevitabil, a apărut concurența pe această piață. Ca să atragă clienți, o companie din Paris îi invită pe oameni să urmărească filme de pe apă.

Și acolo regula importantă este distanțarea fizică. Pornind de la această măsură de bază în vremuri de pandemie, în Kiev a fost organizat un concert inedit. Sute de spectatori s-au bucurat de show din balcoane.

”Concert vertical”, la Kiev

 

A fost o atmosferă electrizantă la acest așa-numit "concert vertical" din Kiev. Artiștii au cântat pe o scenă amplasată în fața unui hotel de patru stele.

Cei care au vrut să participe la spectacol au fost nevoiți să închirieze o cameră în respectivul hotel. Și au urmărit show-ul din balcon.

Pentru a respecta distanțarea fizică, capacitatea maximă a fiecărei camere a fost de patru persoane. Prețul a variat între 24 și 65 de dolari.

Spectator: "Este minunat! E pur şi simplu super! Din punctul meu de vedere, acest format de concert este foarte bun pentru timpurile pe care le trăim."

Cei mai norocoși au fost totuși oamenii care locuiesc în blocurile din apropiere. Ei s-au bucurat de spectacol fară să scoată bani din buzunar.

Cinematograf pe apă, la Paris

 

Distracție a fost cuvântul de ordine și în Paris.

În fiecare vară, malurile Senei sunt pline de oameni care stau la plajă. Dar, în acest an, din cauza pandemiei, zona este mai puțin aglomerată. Totuși, ca să facă ceva profit, această firmă a amenajat un cinematograf pe apă. Doritorii cumpără bilet, apoi sunt invitați să ia loc în barcă.

Elisha Karmitz, director MK2 Cinemas: "După câteva luni de carantină ne-am gândit că avem nevoie de o modalitate de a le spune oamenilor și lumii întregi că cinematografele sunt deschise în Paris, că Parisul este una dintre capitalele mondiale ale cinematografiei și, de asemenea, am vrut să să creăm un mediu în care vizitatorii se pot bucura împreună cu familiile lor de o noapte magnifică."

În ziua inaugurării, spectatorii s-au delectat urmărind o comedie franceză lansată în urmă cu doi ani. În total sunt 38 de bărci, care rămân într-un loc bine stabilit cât timp rulează pelicula. Dar cum capacitatea unei ambarcațiuni este limitată, ceilalți clienți sunt poftiți să se așeze pe unul dintre șezlongurile de pe mal.

Spectator: "Am fost de curând într-un cinematograf clasic, purtând o mască, dar trebuie să recunosc că am o oarecare reținere să mă întorc acolo. Dar aici, pentru că cinematograful este în aer liber, există mai puține temeri și ne simțim mai în siguranță."

Începând de astăzi, în Franța, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spatiile închise. Cine nu respectă această regulă în mijloacele de transport în comun riscă o amendă de 135 de euro.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO